Aquest diumenge, inauguració de la nova seu del Piri

El Centre Excursionista Vilassar de Mar, conegut popularment com el Piri, estrena nova seu al carrer Santa Eulàlia, 140, al costat de can Jorba. Aquest diumenge 23 d’octubre es farà la inauguració per donar-la a conèixer a tothom. Actualment el Piri, entitat fundada l’any 1954, compta amb més de 450 socis i sòcies.

Des de la seva creació, la seu del Piri ha tingut diferents ubicacions, el Patronat, l’Ateneu, i des del 1978 estava al carrer del Carme, seu que havia quedat petita i obsoleta. Ara enceta una nova etapa, instal•lant-se al carrer Santa Eulàlia, 140, en un espai cedit per l’Ajuntament durant un període de 25 anys, al costat de l’equipament juvenil de can Jorba. “Volem esdevenir una entitat de referència en el món de l’esport”, explica el seu president, Jaume Teixidó. Una part dels costos d’adequació i reforma de la nau cedida, prop de 70.000 euros, l’ha assumit la pròpia entitat i la resta, 43.000 euros l’Ajuntament, però també s’han d’afegir les hores de treball de socis i sòcies del Piri que han treballat professionalment de forma altruista. Entre els compromisos de l’entitat per a la concessió d’ús de l’espai hi ha el d’organitzar diferents activitats esportives i formatives en l’àmbit esportiu, adreçades als ciutadans de Vilassar de Mar. “Volem aprofitar sinergies i que conjuntament amb can Jorba es converteixi en la zona de referència per als joves amb un volum d’activitats que els hi siguin atractives”, explica Josep Solà, regidor d’Esports.

La nova seu, de 236 m2 construïts, compta amb un rocòdrom considerat com un dels millors que existeixen en l’actualitat tant per les seves dimensions, 100 m2, com pel seu disseny, pensat per als escaladors més exigents però també per als que es vulguin iniciar. El rocòdrom ha estat finançat en la seva totalitat pel Piri. L’equipament també disposa d’un espai per a secretaria i recepció, un magatzem, un taller de reparació de material, vestidors, un espai central i un espai social d’uns 50 m2  per a reunions, trobades, biblioteca i formacions.

La festa d’inauguració, el diumenge 23 d’octubre, inclou diferents activitats. La més matinera, el Vilassar Camina o Corre. A les 11 h començarà una competició d’escalada al nou rocòdrom del centre i a les 13 h tindrà lloc l’acte institucional amb la presència de l’alcalde, diferents regidors i membres del Piri.

Leave a Reply