Aquest diumenge dormirem una hora menys: entrem a l’horari d’estiu

Tot i que la majoria de ginys electrònics que tenim per casa ja ho fan de manera automàtica, aquest diumenge a la matinada canviarem l’hora per adaptar-nos a l’horari d’estiu. És a dir, pels que es fan embolics amb la qüestió, dormirem una hora menys i el dia s’allargarà pel vespre. A les dues de la matinada, seran les tres.

L’horari d’estiu, al qual entrem oficial aquest diumenge 31 de març, s’allargarà fins el darrer cap de setmana d’octubre i està pensat per aprofitar més la llum diürna.

L’etern debat

Mentre s’albira l’etern debat sobre quin horari ens agrada més, si el d’hivern o el d’estiu, tota la Unió Europea farà el mateix en els seus rellotges. En l’horitzó plana donar resposta la pregunta de la Comissió Europea sobre eliminar la reforma horària a la qual encara no s’ha arribat a cap conclusió després de mig any de debat. De moment, l’estat espanyol mantindrà els canvis tant al març com a l’octubre.

La modificació es ve fent des de l’any 1974 quan, arran de la crisi del petroli, es va adoptar aquest format per mirar d’aprofitar més la llum de dia i, per tant, consumir menys electricitat. La Unió Europea sembla que vol finiquitar aquest ritual, però el debat no acabar de trobar una decisió que satisfaci partidaris i detractors. La Plataforma Reforma Horària insisteix en quedar-se en l’horari d’hivern; és a dir el que deixarem aquest diumenge i que correspon al Greenwich +1.