Fer comunitat. Fer Vilassar de Mar. Aquest és el principal objectiu de la Cursa Popular La Barbuda que, aquest diumenge, arriba a la segona edició. Porta d’entrada a la Setmana dels Barbuts que la tradició marca com la més freda de l’any. Hem entrevistat, dins del “Parlant de tot”, a Albert Duran, un dels organitzadors d’aquesta proposta esportiva i festiva que planteja dues distàncies. 800 metres per a nenes i nenes i 8 quilòmetres per la resta. Esmorzar, obsequis i música per acompanyar.

Una Barbuda que l’any passat va debutar en el calendari popular de Vilassar de Mar, fruit d’una idea d’un grup d’amics. Una idea de l’Albert Duran, gerent del Frankfurt Barbut, amb l’ajuda de Xavi Palas. Va ser un gran èxit.  

Sortida a la plaça Vicenç Casanovas aquest diumenge. A dos quarts de 10 del matí sortiran nens i nenes. Una hora més tard, dos quarts d’11 els adults. Màxim de 500 dorsals

Hi ha, ha explicat Duran, molta feina al darrere. Molta feina burocràtica, molta paperassa, molts permisos.

Sort que, apunta Duran, amb la col·laboració dels patrocinadors la prèvia es fa més fàcil. Ha mostrat el seu agraïment als patrocinadors pel seu suport.

Podem estar orgullosos de Vilassar de Mar, diu Duran. Una cursa, una trobada que aplega molta gent i que dona, segons ell, molta vida tant al municipi com als negocis

Una Barbuda a l’abast de tothom. Per exemple, l’any passat molta gent, recorda Duran, la va fer caminant. Hi ha gent que fa els 8 quilòmetres entre 40 minuts i una hora. Els guanyadors, que sempre hi ha qui vol competir, la fan en 20, 21 minuts. Ajuda dels voluntaris que permeten que, tothom, pugui arribar, en definitiva, a la botifarrada. També hi ha sorteig de regals.

La Barbuda contempla un màxim de 500 dorsals, amb les seves preceptives samarretes commemoratives i la bossa del corredor.

Fins divendres a la tarda, al Frankfurt Barbut, encara podria ser possible complimentar la inscripció. I diumenge a fer la volta a Vilassar de Mar amb la col·laboració de les persones voluntàries. També hi haurà servei de guarda-roba.

Per a les inscripcions, visita el web o l’Instagram de la Barbuda en aquest enllaç

En moments puntuals, hi haurà restriccions de trànsit entre les 8 del matí i les 2 de la tarda, aproximadament, en el recorregut on passarà la cursa: Sant Josep/Plaça Vicenç Casanovas fins a la carretera d’Argentona, zona passeig, Ronda Vilassar fins al polígon industrial passant per l’hípica, Progrés, Camí de la Mina Vella, Eduard Ferrés, Montevideo, Àngel Guimerà, Miquel Borotau i plaça Vicenç Casanovas.

La cursa sàpigues, també, que comportarà talls puntuals de trànsit.

Aquest dimecres i dijous, per cert, entrenament per a qui li vingui de gust.