Aquest diumenge, campanya de donació de sang

Diumenge 1 d’agost  tindrà lloc una campanya de recollida de donacions de sang, organitzada pel Banc de Sang i Teixits de Catalunya. Es realitzarà des de les 10 del matí fins a les 2 de la tarda a les instal·lacions l’Àula de Música, ubicades al carrer Narcís Monturiol, 23.

Pot donar sang qualsevol persona que estigui bé de salut, que pesi més de 50 quilos i tingui entre 18 i 70 anys. No es pot donar sang si s’està prenent antibiòtic ni tampoc poden efectuar donació les dones embarassades.

En relació a les persones que hagin rebut la vacuna contra el coronavirus, Sílvia Delgado, tècnica del Banc de Sang i Teixits de Catalunya ha explicat que poden efectuar donació si han passat 48 hores des de la vacunació i no ha tingut cap efecte secundari (febre lleu, maldecap..)     

Per participar-hi, cal reservar hora prèviament al web donarsang.gencat.cat.

Es demanarà als donants que es rentin les mans amb gel hidroalcohòlic, se’ls pendrà la temperatura i se’ls lliurarà una mascareta quirúrgica. També se’ls dona un boli d’un sol ús per omplir el formulari, que es pot portar emplenat de casa si es descarrega de la web donarsang.gencat.cat. Després de cada donació es desinfecta cada llitera i es dona als donants un petit refrigeri.

Les reserves de sang a tot Catalunya estan en 8.000 bosses, i l’objectiu és pujar fins a les 10.000 bosses per tenir reserves de sang suficients.

Cal sang de tots els grups.