Aquest diumenge 12a “Pedalada Popular”

A punt per pedalar? Bicicleta enllestida? Sàpigues que, aquest diumenge, torna una nova edició de la Pedalada Popular amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat. L’espai serà un any més la carretera nacional. Això vol dir (atenció) que la NII restarà tallada al trànsit (de 10 del matí a dues de la tarda) en el tram comprés entre Montgat i Vilassar de Mar. Això sí, amb un carril habilitat per les bicis, patinets o per caminar.

La 12a edició de la Pedalada Popular té com a objectiu promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables. Com l’any passat, la cita proposa un circuit de 3 Km (al qual les persones participants donaran dues voltes), amb sortida a la plaça de l’Ajuntament.

El traçat dissenyat per l’organització?, entre la carretera d’Argentona i la Ronda Vilassar. És un acte que s’emmarca el paraigua de la Setmana Europea de la Mobilitat.

La Pedalada, organitzada per les regidories de Mobilitat, Medi Ambient i Esports de l’Ajuntament, de Vilassar de Mar porta per lema “Combina i mou-te!”, per animar tots i totes a moure’s de manera sostenible combinant els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, en el benefici de la nostra salut i també (és clar) del medi ambient.

Les persones que hi vulguin participar han de presentar-se a les 9.30 del matí a la plaça de l’Ajuntament per fer la inscripció. Aquelles persones que no tinguin bicicleta, poden contactar amb la botiga Corriol (tel. 93 759 34 33), que col·labora en l’esdeveniment.

Un cop finalitzi la Pedalada, al voltant de les 11 del matí, es començaran als tallers infantils per continuar sensibilitzant sobre els beneficis de l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport a Vilassar de Mar: no contamina, és econòmica, és saludable, és silenciosa i és accessible a gairebé totes les edats.

En el tram de l’N-II (costat muntanya), entre la ctra. de Cabrils i el Museu Enric Monjo, s’instal·laran diferents carpes amb activitats per als més menuts com ara un taller de pinta i retalla per conèixer les parts d’una bicicleta, un altre de reparació de pneumàtics, un circuit amb obstacles o un circuit amb pedals.

Recorda, si t’has de desplaçar en cotxe, que l’N-II resta tallada al Baix Maresme. Una iniciativa sincronitzada amb els municipis de MontgatEl Masnou, Premià de Mar i Vilassar de Mar.