Aquest dissabte, inauguració de la sala Maria Roser Carrau amb un homenatge a la vilassarenca que li dóna nom

La sala Maria Roser Carrau és el nou espai per a espectacles de petit format que fa uns mesos que funciona, però que s’inaugurarà oficialment aquest dissabte 10 de març. Serà un moment per retre homenatge a la vilassarenca que li dóna nom, Maria Roser Carrau, molt lligada en vida al moviment associatiu, i en especial a les arts escèniques. La nova sala forma part de l’Espai Cultural can Bisa. Es troba ubicada a la planta baixa de l’edifici d’habitatges de promoció pública de l’illa de can Bisa, al costat de la casa colonial que dóna nom al conjunt cultural. Amb 536 m2 de superfície construïda, compta amb una sala d’actes amb capacitat per a 165 persones, dotada de so i llum, per acollir de manera preferent espectacles d’arts escèniques i musicals de petit format, així com xerrades o presentacions. L’espai també compta amb una sala polivalent i dues sales que ocupen la Coral Englantina i la Tropa Teatre, les dues entitats culturals que disposen d’aquest espai per fer les seves reunions i assajos.

La inauguració, aquest dissabte a les 19 hores, serà un homenatge a la vilassarenca Maria Roser Carrau. Una petita exposició de fotografies i la projecció d’un audiovisual recordaran qui era la Roser, els seus vincles amb les entitats del poble i el record que ha deixat en totes elles. L’homenatge també comptarà amb una actuació de cant coral, un recital de poemes i la veu de la soprano Rosa Mateu.
Maria Roser Carrau i Puigvert (Vilassar de Mar, 28 de març de 1936 – 3 de gener de 2006) va realitzar multitud de tasques al servei del poble. Apassionada per la cultura, sempre va manifestar un gran interès per totes les variants d’aquest món: música (va ser una gran aficionada a l’òpera), poesia, teatre, arts plàstiques, etc. Estigué vinculada directament a moltes activitats culturals i socials de la vila: al teatre, sobretot al grup escènic del Patronat Parroquial; al cant coral (formà part de la Coral Englantina des de la seva fundació, així com del Cor Parroquial Sant Joan); a la Parròquia de Sant Joan, essent durant molts anys la responsable de la catequesi d’infants, entre d’altres coses; a la poesia, organitzant amb M. Teresa Gelpí els Jocs Florals del Patronat Parroquial, participant-hi i obtenint-hi més d’un guardó; a Viladona, entitat a la qual donà suport des de la seva creació; i tantes altres activitats en les quals desplegà les seves qualitats d’organització, de treball, d’animació i de servei.

 

Leave a Reply