Aquest dissabte, xerrada “Stop a la bretxa salarial”, organitzada per ERC

 

“Stop Bretxa Salarial. Feminismes en ruta”. Aquest és el títol de la xerrada-conferència que organitza, per a aquest dissabte, ERC de Vilassar de Mar a les 7 del vespre a la plaça del Círcol. La imparteix la diputada al Parlament de Catalunya, Ana Balsera.

Marta Rovira, presidenta de la secció local d’ERC, ha recordat que Balsera és advocada i ha treballat temes de feminisme i de gènere.

Ha explicat que l’objectiu és aportar possibles solucions a un problema que es va eternitzant: per què les dones cobren menys que els homes per la mateixa feina?

Ha recalcat que s’ha de reduir aquesta bretxa i que per això es fan actes sobre aquesta qüestió a diversos municipis. Un problema, segons ha manifestat, està enquistat en els àmbits de la societat i que és un patró que no s’acaba d’eliminar del món laboral.

Ha remarcat, també, que moltes dones, a més del seu lloc de treball, encara han d’atendre les tasques de la llar, per exemple, o cuidar fills i filles o persones grans amb major o menor grau de dependència. Ha recordat que les enquestes que s’han realitzat reflecteixen aquesta càrrega de treball domèstic i familiar en les dones. Moltes diferències en els sous entre homes i dones per la mateixa feina.

Segons la sociòloga Marta Rovira, aquesta dada es va eixugant, especialment, en les generacions més joves.