Aquest dissabte, Vilassar de Market

Sembla que a la tercera anirà la vençuda. Després de dues suspensions per qüestions climàtiques, aquest dissabte arriba per fi la primera edició del Vilassar de Market. Parades, música i un munt d’activitats a la plaça de l’Ajuntament i també al carrer de Sant Pau.

“Hem estat patint fins a l’última hora,” ens informa Araceli Galobart, dinamitzadora de Vilassar Comerç. Amb el mal temps que hem tingut aquests últims dies i el temporal d’ahir a la tarda no és estrany. Afortunadament, les previsions indiquen que dissabte farà sol, encara que també fred així que agafeu l’abric.

La iniciativa Vilassar de Market estrena format. Engloba part de l’antiga “Fora Estocs” al carrer de Sant Pau, on hi són moltes botigues de moda, complements i serveis que podran treure’s els estocs de sobre, però també compta amb una part d’animació i restauració. Aquestes novetats tindran part a la Plaça de l’Ajuntament: s’han aixecat carpes d’alimentació molt variades i una tarima on s’hi podran veure els espectacles. Durant el vespre Dc Delascònia, un DJ, tancarà el dia amb un caire molt festiu.

Inicialment, hi havia un concert previst, però amb els canvis de calendaris a causa de la pluja s’ha hagut de canviar el concertper aquest DJ. “Penso que ens hem anat adaptant i hem fet algunes modificacions, però que ha quedat xulíssim,” afirma l’Araceli, que convida a tothom a venir. “Serà un gran dia.”

Es pot arribar a les 10 del matí i les propostes segueixen fins a les 11 de la nit. Es pot gaudir durant tot el dia del menjar, les botigues i les activitats sense pressa. A més a més, per primera vegada s’obre l’opció del Vilassar de Market a persones, entitats i botigues no associades a Vilassar Comerç. “És un treball que estem acabant d’afinar, perquè és complex, però la idea és anar cap aquí,” explica l’Araceli Galobart.

Hi ha 25 carpes al carrer Sant Pau amb botigues de moda, complements i serveis. A la plaça de l’Ajuntament hi ha quatre carpes d’alimentació: esmorzars, japonès, hamburgueses i pizzes al tall. Hi ha un escenari pels espectacles i l’associació Slot Meeting compta amb una parada pels aficionats als escalèxtrics. També s’hi passaran d’11 a 12 els Ssstrepits per començar bé el dia.

Després d’uns anys molt difícils la gent té ganes de sortir al carrer, de socialitzar-se i de passar pàgina. “Després de dos anys de pandèmia jo no em podia creure que haguéssim d’ anul·lar per pluja. Dues vegades,” diu l’Araceli entre riures. Però la persistència de Vilassar Comerç no els ha abandonat i, finalment, han aconseguit el seu Market.

Vilassar Comerç no s’aturarà després del Vilassar de Market, encara que ara estiguin posant tots els seus esforços en l’esdeveniment. Aquest  abril es farà una campanya en línia per un concurs de paradors de Sant Jordi. El 28 de maig celebrarà la Festa Primaveral al carrer Santa Eulàlia amb Sant Artur i s’està