Aquest dissabte, Tres Tombs

Aquest dissabte, torna a Vilassar de Mar la tradicional festivitat dels Tres Tombs. Un mínim de 10 carruatges i més d’una cinquantena de cavalls desfilaran pels carrers del nostre municipi per celebrar la festivitat de Sant Antoni. Las concentració, a partir de les 11 del matí al Mercat de la Flor i Planta Ornamental de Catalunya i la benedicció dels animals serà a la plaça de l’Església a tres quarts d’una del migdia.

El recorregut dels Tres Tombs que, com l’any passat organitza l’Agrícola de Vilassar de Mar en col·laboració amb el Mercat de la Flor i l’Ajuntament del nostre municipi, és el següent: La comitiva sortirà del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya al punt de les 12 del migdia, per enfilar els carrers de Santa Marta, La Xinesca, Maria Vidal, Sant Genís, av. Escultor Monjo i Montserrat.

Seguidament, els Tres Tombs transcorreran pels carrers: Sant Josep, Mare Caterina Coromina, Riera d’en Cintet, Santa Coloma, Sant Francesc, Dr. Masriera, Anselm Clavé, Sant  Joan i Sant Josep.

Després, passaran per Sant Joan, av. Montevideo, av. Carles III, av. Lluís Companys, Rda. Vilassar, Maria Vidal, Sant Vicenç i finalitzarà al Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya.

Pere Lloret, gerent de l’Agrícola de Vilassar de Mar, assegura que l’entitat està molt il·lusionada per mantenir en liderat de la festa que van assumir l’any passat. Unes 10 persones han treballat de valent, des del passat mes d’octubre, per tal que tot estigui a punt dissabte. Lloret admet que, com sempre, el més complicat és aconseguir patrocinadors. Per la naturalitat de la festa, hores d’ara, és impossible determinar el número exacte de carruatges i cavalls que desfilaran pels carrers del nostre municipi aquest dissabte. Sabem que el que ve de més lluny, ho fa des de Ripollet.

Lloret ha volgut sortir al pas d’algunes publicacions a xarxes socials en les quals s’alertava d’un presumpte patiment dels cavalls. Per a ell, aquests animals estan més que preparats per afrontar el recorregut portant un genet o arressegant un carruatge.

L’Agrícola de Vilassar de Mar segueix pel model continuista de l’any passat. De fet, i com van fent la majoria de pobles que acullen els Tres Tombs, l’abanderat anirà en el carruatge que porti el sant i no pas dalt de cavall. Per motius de seguretat, bàsicament, com apunta Lloret. Abans de fer el recorregut, se servirà un potent esmorzar al Mercat de la Flor a un preu molt popular de cinc euros.

Com ja és tradicional, els actes acabaran amb la tradicional benedicció dels animals a la plaça de l’església per part del mossèn Toni Roman a tres quarts d’una del migdia.