Aquest dissabte, programació especial amb motiu de Sant Jordi

Un Sant Jordi amb plena normalitat. Pendents del cel que, sembla, després ho escoltarem en la nostra previsió del temps, que pot deixar alguns ruixats a primeres hores. Aquest dissabte 23 d’abril els carrers de Vilassar de Mar, s’ompliran (i després de dos anys d’absència per la crisi del coronavirus) de parades de llibres i roses. Especialment, de la varietat vermella de la Freedom. Es preveuen vendre uns sis milions de roses, segons estimacions del Mercat de la Flor i la Planta Ornamental de Catalunya. I, des de Vilassar Ràdio, t’ho explicarem, ja que aquest dissabte sortirem al carrer, ens ubicarem just al davant de l’escola Pérez Sala, per fer la crònica d’aquesta diada tan especial

La nostra programació dedicada amb motiu de Sant Jordi arrencarà, en directe, a les 9 del matí amb una edició especial  de “Bagul Sardanista” , presentat per la nostra companya, i presidenta de l’associació Amics de la Sardana, Margarida Vernetta. A les 10, edició especial nostre programa “Entre Flors i Plantes” que presenta i dirigeix Miquel Vila que va ser, durant 13 anys, president del Mercat de la Flor. I ja serà a les 11 del matí, i fins a la 1 de la tarda, quan arrencarem el nostre programa especial amb un seguit d’entrevistes a autors i autores, amb la presència de convidats especials i amb els nostres micròfons a peu de carrer per copsar com viuen vilassarencs i vilassarenques aquesta diada en la qual es respirarà, ja, la normalitat.

Abans, però, aquest divendres 22 d’abril, a les set de la tarda, es farà saber el veredicte i lliurament de premis de la Mostra Literària Mossèn Pere Ribot. L’escenari serà a la Biblioteca Ernest Lluch. Un acte que compta amb la col·laboració de l’Associació d’Amics del mossèn Pere Ribot, la Tropa teatre i la Regidoria de Cultura.

Aquest dissabte, Dia de Sant Jordi, durant tot el dia, els carrers de Vilassar de Mar apareixeran esquitxats per un munt de parades de llibres i roses. Al marge de les compres de les preceptives roses i llibres, hi ha també previstos un parell d’actes que cal esmentar. A dos quarts de 12 del matí, i al jardí de Can Bisa, actuació de diferents combos de l’Aula de Música. Mitja hora després; és a dir (al punt del migdia) i a la Biblioteca presentació del llibre “Fer teatre sense teatre a Vilassar de Mar” escrit per Júlia Porta.

I els actes segueixen. Aquest dissabte a la tarda, a  dos quarts de vuit del vespre i a la plaça Picasso, es durà a terme l’escenificació de la Llegenda de Sant Jordi del segle XXI amb final inesperat. Una representació apta per a tots els públics i sensibilitats. Amb la col·laboració de l’AVAL, els Mansuets de Foc i la Tropa Teatre.

Diumenge 24 abril, es presentarà a les 12 del migdia a la Sala Maria Roser Carrau l’obra Quaranta anys d’ajuntaments democràtics a Vilassar de Mar (1979-2019)”, un llibre que condensa la història de tots els ajuntaments democràtics de la nostra vila. Escrita per Josep Bernabeu a proposta de l’actual Govern, l’obra, la primera d’aquestes característiques que s’edita a Vilassar de Mar, explica la transformació del poble duta a terme per aquests ajuntaments, no tan sols en l’àmbit urbanístic, sinó també en el social. L’autor hi recull, entre altres, l’evolució dels equipaments culturals, esportius, sanitaris, cívics i socials, així com de l’habitatge públic, del comerç i l’emprenedoria, i com s’ha modernitzat l’administració. A l’obra apareixen també els resultats electorals i les campanyes que els van precedir; els equips de govern i com estava conformada l’oposició, i els regidors i alcaldes que ha tingut en aquestes quatre dècades Vilassar de Mar. L’actual alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, i alguns dels seus predecessors en el càrrec assistiran a la presentació de l’obra. El llibre es distribuirà gratuïtament en el mateix acte, fins a esgotar existències. A partir del dilluns 25, les persones interessades també podran demanar el seu exemplar gratuït a la Biblioteca Municipal.

Al marge, segueixen activitats previstes per als propers dies al nostre municipi. Això sí, sense actes institucionals. Per exemple, sàpigues que la Biblioteca, i dins el proper dimarts, hi ha plantada l’exposició de novel·les de Sant Jordi sota el títol de “Reserva la teva novel·la!”

El passat dimecres 20 d’abril Vilassar Ràdio va emetre una edició especial de “Parlant de tot” des del Mercat de Flor i Planta Ornamental per parlar sobre la campanya de Sant Jordi