Aquest dissabte, programa especial de Carnaval a les 18h

Vilassar Ràdio emetrà aquest dissabte, des de les 6 de la tarda, un programa especial de Carnaval, que inclourà la retransmissió del pregó de les Reines de Carnaval i la Rua de Comparses.

L’espai serà presentat per Robert Maza des de l’estudi, amb Joan Escofet a la unitat mòbil i amb el suport tècnic d’Arnau Freixes i de Xavi Puig.

Podreu, per tant, escoltar íntegrament el pregó, que convida a tothom a participar en aquesta festa i que en to irònic, fa referència, cada any, a moltíssimes qüestions que són actualitat, sobretot a nivell local. Des de la unitat mòbil també ens descriuran quines són i com són les 12 comparses que participaran en la rua, que apleguen 830 persones. Cal recordar que, del total de comparses, tres superen el centenar d’integrants i sis presenten candidata a reina.

La rua porta novetats. Es fa amb conjunta amb Cabrera de Mar i amb un nou recorregut, per crear vincles entre els dos municipis-

La rua, que començarà a les 18 hores, tindrà el següent recorregut: avinguda Burriac, passeig de Montserrat i passeig de Colon, de Cabrera de Mar, i el carrer Cristòfol Colom, av. Montevideo, carrer Mestral i plaça Tarradellas, de Vilassar de Mar.

Enguany, la rua comptarà amb un tram tranquil, amb menys estímuls sonors i visuals, al tram del carrer Colom entre Torrent del Porxo i Enric Granados, per fer possible que les persones amb hipersensibilitat sensorial i/o diversitat funcional puguin gaudir de la rua. La plaça Tarradellas serà l’escenari on es farà l’exhibició final de les comparses i el lliurament de premis i comptarà amb una disco mòbil i foodtrucks per amenitzar el final de festa.

Els premis del concurs de comparses repartiran un total de 3.400 €: 700 €, 600 €, 500 €, 400 € i 300 € a les cinc millors comparses; un premi de 200 € a la millor reina; un premi Toni Linares per a la millor carrossa format per una escultura i 700 €, i un premi a la simpatia consistent en una panera. Tots els premis seran acumulables, i cada comparsa inscrita, que realitzi i finalitzi el recorregut de la rua, rebrà una aportació de 200 €, que haurà de justificar. El jurat puntuarà l’originalitat, el vestuari, la coreografia i l’atractiu de la comparsa.