Aquest dissabte, programa especial de Carnaval a les 18’30h

Vilassar Ràdio emetrà aquest dissabte, des de 2/4 de 7 de la tarda, un programa especial de Carnaval, amb la retransmissió del pregó de la Reina i del Rei Carnestoltes i la Rua de Comparses fins a la seva arribada a la plaça Josep Tarradellas.Hi participaran 8 comparses i que es calcula que en total seran, aproximadament, unes 250 persones, a diferència de les 17 comparses de 2019 amb 950 persones.La concentració de comparses serà a les 6 de la tarda. A 2/4 de 7, pregó i inici de la rua, que sortirà del carrer Sant Artur per agafar Maria Vidal, Sant Genís, carrer de Montserrat per tombar a l’esquerra carrer de Sant Joan amunt. Després, avinguda Montevideo fins a tombar a la dreta, per Mestral, per enfocar el destí final, la plaça Tarradellas.

A partir de les 11 de la nit, lliurament de premis, disco mòbil amb Roger Freedom i oferta gastronòmica amb diferents foodtrucks. En aquesta plaça del nostre municipi, les comparses tindran temps per fer la seva exhibició final. Sobre les 11 de la nit es lliuraran els guardons.Les comparses que facin tot el recorregut podran optar als premis que atorgarà l’Ajuntament. La guanyadora s’endurà 700 euros i la cinquena, 300. La segona, tercera i quarta rebran 600, 500 i 400 euros, respectivament. A banda d’aquests premis, que seran lliurats el mateix dissabte 18 de febrer, a les 23 h, a la plaça Tarradellas, també hi haurà premi per a la millor carrossa, que s’endurà 700 euros i l’escultura del premi Toni Linares, i per a la millor reina, que rebrà 200 euros. L’últim premi serà per votació popular a la simpatia.

Les activitats de Carnaval s’encetaven aquest passat dijous, amb l’arribada a la plaça de l’Ajuntament de la Reina i el Rei Carnestoltes i berenar infantil amb botifarra d’ou, de la mà del Firobi.

Recordem que aquest dissabte 18 de febrer,  a les 12 del migdia, Els Coloraines protagonitzaven el Carnaval Infantil a la plaça Picasso. I, des de de les 6 de la tarda, concentració de les comparses al Veral de l’Ocata.

L’endemà diumenge 19 de febrer, a les 12 del migdia i a la plaça del Círcol arribada de la 46ena edició del Carnestoltes infantil del Firobi amb la companyia Encara farem salat.

I, finalment, i de rigorós dol, el dimecres 22 de febrer, enterrament de la sardina. Amb l’organització de l’AVAL, del Firobi, dels Mansuets de Foc i la Regidoria de Cultura i Festes Populars de l’Ajuntament de Vilassar de Mar. Concentració a Can Bisa i cercavila fins a la plaça de l’Ajuntament on es llegirà el testament del Rei Carnestoltes.

Així, Vilassar de Mar tornarà a gaudir de la desfilada de disfresses, balls i coreografies després que en l’edició de l’any passat, la de 2022, segur que ho recordes, no es va poder fer les restriccions sanitàries que imperaven en aquell moment i es va substituir per un ball.