Aquest dissabte, presentació del tercer llibre de Mar Rubio

“Sobrevivir entre fuegos” primer, “Desaparecido” segon i ara, el tercer llibre de la vilassarenca Mar Rubio és el que es presenta aquest dissabte, a partir de dos quarts de 12 als jardins de la Biblioteca Ernest Lluch. El seu títol és Un “T’estimo” més a Cabrils i ficciona una bona colla d’anècdotes de bodes que li ha servit, en safata, en Joaquim Forcada,  jutge de pau de Cabrils.

Amb més de 1.200 bodes a les seves esquenes i més de quaranta anys com a jutge de pau de Cabrils, en Joaquim Forcada ja feia temps que barrinava fer un glossari del munt d’anècdotes que han deixat els centenars i centenars de parelles que han passat pel seu jutjat,  abans o després del “Si vull”.

Rubio i Forcada han estat entrevistats a “Parlant de tot”:

Fruit d’hores i hores de converses, apareix aquest llibre. Un recull de situacions curioses que s’han recollit i que la vilassarenca Mar Rubio ficciona, i molt. La base, però, és absolutament real. Ha explicat que parla sobre dos homes homosexuals que tenen 60 anys.

El jutge de pau de Cabrils ha anat recopilant aquestes escenes curioses. Algunes s’han quedat fora del  tercer llibre de la Mar Rubio. Potser hi haurà una segona part? En qualsevol cas, Rubio i Forcada es van posar a treballar. Posar en negre sobre blanc les idees del jutge de pau.

Aquest Un “T’estimo” més a Cabrils és molt fàcil de llegir, molt entenedor i, sobretot, molt curiós i entretingut. Apareix el propi jutge i quatre personatges principals més, absolutament inventats per l’escriptora vilassarenca. Rubio ja té al cap el seu proper llibre. I té clar el titular. “Los enchufados”.

Rubio demostra la seva cintura. Tres registres diferents en els tres llibres publicats fins ara  Sempre, però, amb pinzelladetes, marca de la casa de crítica social. El primer llibre era un drama històric, el segon un thriller psicològic i aquest és un llibre d’amor i amistat.

La presentació del darrer llibre de Rubio, amb la portada realitzada pels seu fill, aquest dissabte, a dos quarts de 12 del matí, als jardins de la Biblioteca Ernest Lluch, amb música en directe per acompanyar.

(Redacció: Joan Escofet)