Aquest dissabte, presentació del nou llibre de Carles Gel “35 cims fàcils per a no iniciats”

 

Tot va començar, quan tenia set anys. Tot sol va pujar a la muntanya de la Creu de Vilassar de Mar. El cuquet de la muntanya es va inocular, aleshores, a les seves venes i fins avui. 52 anys després, i amb un munt d’aventures i expedicions per a tot el món, el vilassarenc Carles Gel presenta, aquest dissabte el llibre “Rutes de muntanya per a no iniciats. 35 propostes”, a la Sala Petita de l’Ateneu Vilassanès, a 2/4 de 7 del vespre. La conducció de l’acte correrà a càrrec d’Eloi Beulas. En Carles ha estat entrevistat al magazín matinal “Parlant de tot”, conduït per Jaume Cabot.

Gel, que ara viu a Andorra, feia molt temps que barrinava fer un llibre com aquest que presenta. Una mena de manual per a tots els públics que tracta, entre altres qüestions, sobre la iniciació a la baixa, mitja i alta muntanya, l’escalada en roca, l’alpinisme, les cascades de gel, les raquetes, l’esquí de muntanya i les expedicions. No volia que l’estructura del llibre fos la convencional, la que acostumen a tenir altres llibres de rutes.

A les pàgines del llibre hi trobarem un recull de cims fàcils , molt coneguts, altres desconeguts, des dels Pirineus de la Costa Brava fins a la Pica d’Estats. I, és clar, no podia faltar en el recull de Carles Gel el nostre Castell de Burriac. En Carles ha explicat que des del Turó de l’Home, on ha estat fa poc, es veu perfectament aquest castell.

La passió per la muntanya i l’aventura de Carles Gel es va tatuar en el seu ADN quan només tenia set anys, tot sol, va pujar des de la masia dels seus pares per la Muntanya de la Creu fins al cim, on es troba la Creu, un dissabte al matí. Aquella pujada i baixada va durar entre sis i set hores i recorda que ja va tenir en aquell moment, quan va fer el que seria el seu primer cim, la consciència de sentir “respecte i por” a les muntanyes.

Des de l’excursió a la Creu d’aquell dissabte d’ara fa 52 anys, ha passat per un munt d’experiències. Gel, des de 1988, ha fet més de 50 expedicions alpines i polars. Té més de 40 llibres escrits de muntanya, tant en català com en castellà. És assessor tècnic de material de muntanya i d’esquí.També és guia d’alta muntanya, fotògraf de naturalesa. Per aquest cap de setmana ens recomana visitar alguns dels cims de l’Alt Empordà. Això sí, és clar