Aquest dissabte, presentació del llibre “Operació Bikini” de Júlia Barceló

Aquest dissabte 21 de maig, i en el marc del Festival Floral de música que se celebra, aquest cap de setmana tant al nostre municipi com a Vilassar de Dalt, es fa, a partir de les 11 del matí i a la Sala Carrau del nostre poble, la xerrada feminista que porta per títol “Operació Bikini” i que dona nom, també, al llibre del mateix nom escrit per l’actriu Júlia Barceló.

L’autora parteix de la base que tots els cossos són vàlids per a fer qualsevol activitat. Per a ella, és terrible, diu, intentar canviar-los. Ha fet un crit a enderrocar la pressió estètica. Sens dubte, i segons Barceló, els mitjans de comunicació, la publicitat i les ficcions televisives ens diuen quins cossos són vàlids i quins no. I nosaltres, la societat, segons ella, ho acceptem i ens ha semblat inqüestionable i dogmàtic I d’aquesta manera s’ha negat la diversitat corporal i el fet que tots els cossos són diferents

Un llibre en el qual també s’hi poden veure reflectits molts homes. Cada cop, el sexe masculí registre més trastorns alimentaris. Amb un negoci de fons. Júlia Barceló ha explicat que la pressió estètica ha estat una eina de control dels cossos de les dones i ha afegit que cada cop està afectant cada vegada més també als homes. Hi ha un interès econòmic que vol que a partir de les frustracions corporals es comprin productes perquè els cossos canviïn.

“Operació Bikini” és una ficció divulgativa amb unes il·lustracions brillants de la Camile. Amb estètica de còmic i pensat per a tots els públics. Adolescents inclosos.
Es parla de temes molt rigorosos de manera molt divertida.

Per saber-ne més, aquest dissabte, a partir de les 11 del matí a la Sala Carrau.