Aquest dissabte, lliurament del premi de fotoperiodisme Zampa al Masnou

 

El dissabte 12 de novembre, al cinema La Calàndria del Masnou, es lliura el premi de fotoperiodisme Héctor Zampaglione , també anomenat Premio Zampa, en una jornada oberta i gratuïta on la fotografia serà la protagonista. Enguany el premi celebra la seva segona edició amb l’objectiu d’assentar-se com un referent del fotoperiodisme i la fotografia documental nacional.

Un total de 69 fotògrafs i fotògrafes s’han presentat al premi, dels que s’han escollit 10 finalistes. El pròxim dia 12 els i les finalistes defensaran les seves propostes davant del jurat, format per Silvia Omedes, Arianna Rinaldo i Sandra Balsells. Al final de la jornada es seleccionarà el projecte guanyador i es lliurarà el premi final, que constarà de 3000€.

Hi haurà una exposició dels projectes finalistes durant tot el dia. Aquesta mostra es podrà veure fins al 4 de desembre. A més, a partir de les 12 del migdia es farà una tertúlia fotogràfica amb el periodista Agus Morales, el fotògraf documentalista Clemente Bernard i l’editor, fotògraf i professor Pepe Baeza. I a partir de 3/4 de 4 la tarda fins  a ¼ de 8 del vespre  es defensaran els projectes finalistes i s’oferirà una visita guiada per l’exposició.

Els premis seran lliurats a les 8 del vespre i els entregarà el president de la Fundació La Calàndria i alcalde del Masnou.

El premi Zampa es va crear per donar suport i visibilitat al treball dels fotògrafs i fotògrafes que ens apropen a històries que d’altra manera no podríem conèixer, a vegades fins i tot posant en risc la seva pròpia integritat.

Aquest certamen vol donar als fotògrafs i a les seves històries la visibilitat que mereixen, organitzant la jornada en un cinema on el públic veurà les fotografies en pantalla gran, per copsar tots els detalls.

El cinema La Calàndria està ubicat al carrer Doctor Agell, 7 del Masnou