Aquest dissabte, III Travessia Solidària a aigües obertes

El dissabte 2 d’octubre tindrà lloc la tercera edició de la Travessia Solidària a aigües obertes, organitzada pel Club Nàutic de Vilassar de Mar i Aigües Solidàries, de la Fundació Vicente Ferrer. Es tracta d’una cursa no competitiva, de la qual ens ha va parlar el president del CN VIlassar Jesus Majem, en una entrevista al “Parlant de tot”.

Escolta l’entrevista sencera aquí.

La recaptació total d’aquesta tercera edició, a l’igual que la de les dues edicions precedents, anirà íntegrament a la Fundació Vicente Ferrer que, juntament amb Aigües solidàries i el Club Nàutic , tenen com a objectiu perpetuar l’accés a l’aigua potable a les comunitats més desafavorides de l’Índia.

Hi ha tres circuits de tres distàncies diferents: 4 quilòmetres, 1,5 quilòmetres i una distància d’uns 200 metres per als més petits i petites.

Totes les inscripcions s’han de fer en línia. Recordem que la donació mínima és de 15 euros.

Jesus Magem, president del Club Nàutic, ha explicat que aquesta edició estarà més limitada de participació i ha aconsellat a totes aquelles persones que vulguin participar que no triguin en inscriure’s abans que s’esgotin les places, que seran en total com a màxim 350. La inscripció s’ha de realitzar a través d’aquest enllaç.

L’horari és el següent:

• De 8:30 a 9:30 del matí, es lliurarà a tots els inscrits la bossa del nedador. S’ atendrà per ordre alfabètic i caldrà presentar DNI i el comprovat de pagament.
• De 10:00 a 10:15 tindrà lloc la benvinguda, a càrrec de l’alcalde de Vilassar Damià del Clot, d’’un portaveu de la Fundació Vicente Ferrer i de representants del Club Nàutic Vilassar i d’Aigua Solidària.
• A les 10:15 es farà la sortida per als participants que facin la distància de 4 quilòmetres
• A les 10:20 es farà la sortida per als participants que facin la distància 1,5 quilòmetres
• A les 11:30 es farà la sortida per als nens i nenes

Magem ha fet un balanç molt positiu de com han anat les dues edicions precedents d’aquesta travessia.Els diners recollits a la primera edició van servir per a construir un embassament a la vila de Rangapuram, a l’estat indi d’Anantapur per combatre la sequera i la desertització. A la primera edició s’hi van inscriure 230 persones i es van recollir més de 3.000 euros.

Els diners recollits a la segona edició van servir per a la construcció d’un embassament per recollir l’aigua procedent de la riera local anomenada “Tulasivanka” i de la pluja. S’hi van inscriure 327 persones i es van recollir 5.800 euros
 
Aquest any, en aquesta tercera edició, el projecte solidari al que s’ajuda és la construcció d’un embassament a Tanda.

Magem també ha mostrat el seu agraïment a tots els participants, als col·laboradors i als patrocinadors d’aquest acte solidari.