Aquest dissabte, gala final del Maresmusic

 

Àlex Cortés, el grup Genoma i en Marc Aldrufeu són els tres candidats de Vilassar de Mar que s’havien presentat al Maresmusic, el concurs de música jove, que organitzen els ajuntaments de Cabrils, el Masnou, Montgat, Tiana, Tordera i Vilassar de Mar, i que viurà la seva gala final aquest dissabte. Un total de 13 grups o solistes es van presentar a l’edició d’enguany d’aquest certamen que arriba a la majoria d’edat.

18ena edició, doncs, del Maresmusic que viurà, aquest dissabte i a l’Espai Escènic de Ca n’Humet del Masnou, la finalíssima. Cinc projectes seran els que actuaran després de les deliberacions del jurat. Els grups que s’han presentat enguany representen les poblacions de Cabrils, el Masnou, Vilassar de Mar, Tiana, Premià de Mar, Mataró, Sant Andreu de Llavaneres, Arenys de Munt, Pineda de Mar i Palafolls.

El jurat, que ja ha fallat els finalistes, estava format per Blanca Cereceda (professora de música de l’Escola Municipal de Música del Masnou), Maïa Vidal (artista americana establerta a Catalunya) i Edu Esteve (artista i concursant del programa de TV3 “Eufòria”).

Els finalistes són Susi Abanades (Tiana) – Elo i Gege (Cabrils) – El Ventilador (també de Cabrils) – Max i Pau (el Masnou) i Marina Canet (Mataró). En un principi havia estat seleccionat com a finalista Alex Cortés, de Vilassar de Mar. 23 anys, compositor, cantant i actor.Però, malauradament, Cortés va comunicar que no tenia disponibilitat per poder participar a la final d’aquest dissabte. Tal com s’especifica a les bases del concurs, el jurat va seleccionar un dels dos grups de reserva.

El concurs consta dels següents premis: la gravació audiovisual d’un concert en directe en un estudi o plató de TV o gravació d’un videoclip fora d’estudi, valorat en 2.000 euros; un altre que consisteix en la participació en una fira professional amb assessorament i acompanyament d’una empresa del sector per donar suport al management, valorat en 500 euros. Un altre premi que consisteix en la contractació remunerada en un festival de música itinerant de Catalunya, per un valor de 400 euros.
També destaquen, en el reguitzell de premis, l’adquisició de material musical, per un valor de 500 euros (fruit, aquest, de la deliberació per votació popular). Dissabte també es lliurarà el Premi local a la millor proposta de cada municipi organitzador, dirigit a grups o solistes participants residents en alguna de les poblacions organitzadores. És un premi a la millor proposta musical de cada municipi, encara que no sigui seleccionada per a la fase final del concurs. Consisteix en una actuació remunerada a les festes majors o cicle municipal de Cabrils, el Masnou, Montgat, Tiana, Tordera i Vilassar de Mar, a la millor proposta presentada a la localitat, per un valor de 600 euros.

Recorda, aquest dissabte, gala final del Maresmusic a  Ca N’Humet, al Masnou, a les 19h.