Aquest dissabte, “Vilassar Solidari”, festa de presentació de la Fundació Make a Wish

Anem a demanar un desig. Però no un desig a la babalà. Un desig que ajudi a la recuperació de nens i nenes que pateixen malalties greus. Des de càncers a leucèmies, per exemple. Aquest dissabte 30 d’abril al matí es presenta, a la plaça Picasso de Vilassar de Mar, amb una gran festa, anomenada “Vilassar Solidari”, la Fundació Make a Wish. N’hem parlat amb Montserrat Roig, que encapçala la proposta, i amb Jèssica Garriga que, des del Club Taekwondo de Vilassar de Mar, aportaran un centenar de nens i nenes a fer una exhibició solidària.

I és que la Fundació Make a Wish persegueix, exactament, això: ajudar nens i nenes que pateixen malalties greus a fer realitat la seva il·lusió com a tractament de vida i a través d’experiències que els aporten, l’esperança de futur, l’alegria i la força necessària per a vèncer la seva malaltia..

Montserrat Roig, que és infermera oncòloga i patrona de la fundació, ha explicat que està científicament provat que aquestes motivacions els ajuden molt. Nens i nenes demanen allò que volen, però, atenció, no es fan regals. No es tracta pas d’això. Tot costa en aquesta vida. Des de la fundació, van a buscar quina és la il·lusió del nen o nena, i quan se sap exactament quina és la il·lusió, es comença a treballar per a aconseguir aquesta il·lusió.

Nens i nenes, lluitant i perseguint els seus desitjos, tendeixen a oblidar-se de les seves malalties.

La Fundació Make a Wish rep, també, moltes ajudes desinteressades per a la consecució dels somnis dels nens i nenes malalts. Per exemple, un hotel de Barcelona els cedeix dependències per fer la seva escola de princeses i els bombers col·laboren amb la seva escola de superherois.

Els nens i nenes no deixen de ser infants i protagonitzen moltes anècdotes que omplen molt. Arriben a la fundació recomanats pel metge o personal sanitari.

Les activitats previstes són les següents: a les 10 del matí, s’iniciarà amb actuació dels Sssstrèpits. Seguidament, es farà un esmorzar solidari, al que seguirà una rifa amb regals donats pels comerços i a continuació es ballarà country. Més tard, demostració de taekwondo. La festa finalitzarà amb les actuacions de dos grups musicals, que són els Alocs and Roll i la San Pau Rhum Band.

La festa, que acabarà a les 2 de la tarda, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament i de Vilassar Comerç.

Escola l’entrevista sencera en aquest enllaç