Aquest dissabte, concert de Meritxell Neddermann a Clap

La Sala Clap de Mataró (carrer Serra i Moret, 6) acollirà dissabte 17 d’abril a les 8 del vespre un concert de Meritxell Neddermann, dins del cicle “Curtcircuit”.

Meritxell Neddermann va néixer a Barcelona el 1990 i de seguida va començar a tocar el piano. Als 13 anys va començar al Conservatori del Bruc, on es va graduar amb una Menció d’Honor sis anys més tard. Durant uns anys va combinar els estudis clàssics amb els estudis de jazz i música moderna al Taller de Músics. Ell mateix any va començar Composició a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Va rebre una beca per assistir a Berklee College of Music de Boston (Estats Units). De l’any 2010 a l’any 2014 va fer la carrera de Piano Performance (interpretació) a Berklee, on va entrar en contacte més directe amb el jazz, el soul, el gospel, el latin i la música moderna. Dos anys seguits va obtenir  el premi Piano Performance Division Award i es va graduar  Magna Cum Laude en 2014. Estant a Boston va tenir l’oportunitat de tocar amb la cantant Valerie Simpson (del duo Ashford & Simpson) . Va tenir també l’oportunitat de gravar en tres ocasions amb George Massenburg (enginyer de so d’Earth Wind and Fire, Toto, Herbie Hancock o Lisa Ronstadt). A Berklee a més, va estudiar piano amb Joanne Brackeen (pianista de The Jazz Messengers) i combo amb Tia Fuller (saxofonista de Beyoncé).

Ha compartit escenari amb artistes com Damaris (guanyadora del  Festival Vinya de la Mar 2006) i The Mario Castro Quintet i va tocar en reconegudes sales  d’arreu del món: San Francisco, Puerto Rico Boston. El 2014 es va traslladar la a Nova York, on es va acabar de formar com a instrumentista, compositora i arranjadora amb artistes com Moha o CLAY, i on també va actuar. Va col·laborar amb diferents bandes de Neo soul, jazz i fusió, incloent el projecte propi, Meritxell Neddermann Trio, amb el que va tocar a diferents sales.

El seu primer àlbum  ‘In the Backyard of the Castle’, editat el març de 2020 conté nou peces que tracten temes molt diversos, la majoria lligats a emocions que ha sentit. 

https://www.youtube.com/watch?v=WVxgxKW3OME&list=PLRH0UwKi-HGqpbUg1Q2eI5_NN40WZIlMu

Li agrada molt la música folk en general, i especialment l’ afroamericana, afroperuana i la tradicional irlandesa.  Ha subratllat que la música que surt de la terra té molta força d’arrels.

Ha avançat que el repertori que interpretarà al concert que oferirà a Mataró estarà basat en el seu primer disc i que també cantarà peces noves.

Actualment segueix component, tocant amb diferents formacions musicals i treballant en nous projectes.

Meritxell Neddermann ha confeccionat un so propi que s’alimenta de diversos paisatges musicals, des de la música clàssica, el jazz o l’indie.