Aquest dissabte, acte commemoratiu dels 40 anys de la Bressoleta

Aquest dissabte 28 de maig, i en un acte reservat únicament a l’actual comunitat educativa i les famílies que ara en formen part, se celebra una festa molt especial. El pati de l’edifici de la Bressoleta de l’avinguda Eduard Ferrés acollirà la festa dels 40 anys de l’escola bressol municipal de Vilassar de Mar. L’espai “Parlant de tot” ha entrevistat l’exdirectora Montse Tolrà i l’actual cap dels dos centres de l’escola, Anna Buch.

Així doncs, des de la Bressoleta ja ho tenen tot a punt per a demà. Un acte emotiu que, per la situació actual, s’ha aconsellat fer-lo només per als membres actuals de la comunitat educativa i a les famílies que ara hi formen part. Buch ha explicat que els hauria agradat que fos un acte obert a tothom, però perquè els nens i nenes no s’estressessin, finalment s’ha decidit fer-ho només per als membres actuals de la comunitat educativa.

I què hi ha programat? A les 11 estan convocades les famílies i quan arribin es trobaran diferents propostes de joc a la terrassa de dalt i al pati.  A ¾ de 12 començaran a recollir les propostes de joc. Hi haurà pica-pica i aigua fresca, i a les 12 del migdia, concert estrella amb l’actuació de Damaris Gelabert, que durarà una hora. Seguidament es bufaran les espelmes del pastís dels 40 anys.

Buch destaca, reivindica, el paper que fan les escoles bressol, que és molt necessari, ja que els aprenentatges que reben els valen per a tota la vida.

Anna Buch va recollir el testimoni, al capdavant dels dos edificis de la Bressoleta, el de l’avinguda Montevideo i el de l’avinguda Eduard Ferrés substituint Montse Tolrà, que va ser directora, des de l’any 1991 fins al 2017. Tolrà, que el seu primer any va treballar com a cuinera, abans de passar a ser educadora i després coordinadora, ens fa una mica d’història de la Bressoleta. Ha explicat que va néixer el 1981 per les demandes socials que hi havia al poble. Hi havia dos locals, al camí Ral i al carrer Sant Joan, que amb el pas del temps van quedar obsolets, i des de l’escola anaven lluitant per tenir una escola adaptada al primer cicle d’educació infantil. El 2008 es va obrir la nova escola ubicada a l’avinguda Eduard Ferrés i el 2010 es va obrir la ubicada a l’avinguda Montevideo.

Fins a aquest divendres 27 de maig es pot veure a la Biblioteca Ernest Lluch una exposició amb motiu d’aquests 40 anys.