Aquest dissabte 28 de febrer, Marató de donació de sang

El Banc de Sang i Teixits conjuntament amb l’Ajuntament de Vilassar de Mar i l’Associació de Donants de Sang del Maresme organitzen aquest dissabte 28 de febrer una Marató de donació de sang a Vilassar de Mar.

Cartell Marató sang 2015L’escola Pérez Sala (av. Montevideo, 40) serà l’escenari de la Marató que té com a objectiu sensibilitzar la població sobre la necessitat de convertir la donació en un hàbit i engrescar les persones que mai ho han fet. Durant dotze hores ininterrompudes, de 10 del matí a 10 de la nit, es podran fer les donacions, una oportunitat per fer un gest solidari d’una manera senzilla i ràpida. Només cal tenir més de 18 anys i pesar 50 quilos o més. A Vilassar de Mar s’han fet altres maratons de sang, l’any 2010 en què van donar sang 353 persones i el 2011, 194.

Durant tot el dia hi haurà diferents activitats i tallers per amenitzar la jornada, organitzats de forma voluntària per diferents entitats i associacions, entre ells els que han muntat per als infants les Ampes de totes les escoles (Amipa Escola del Mar, Ampa Pla de l’Avellà, Ampa Pérez Sala, Ampa Presentació, Ampa Els Alocs, Ampa Vaixell Burriac) amb Logopèdia Maresme. A través de diferents carpes faran una simulació del sistema circulatori (cor, boca, estómac, pulmons, cervell i musculatura) i els infants passaran per cada una d’elles aprenent el seu funcionament.

Tallers i activitats durant la Marató #MSangVilassarMar:

11 h Acte d’autoritats amb l’inici d’actualització del marcador. 

D’11 a 14 h Tallers per a infants sobre el funcionament del sistema circulatori. (Amipa Escola del Mar, Ampa Pla de l’Avellà, Ampa Pérez Sala, Ampa Presentació, Ampa Els Alocs, Ampa Vaixell Burriac i Logopèdia Maresme).

De 10 a 13 h Exhibició i portes obertes de taekwondo i aikido infantil (Dojou Ateneu).

12 h Tallers de reanimació cardiopulmonar bàsica (ProActiva).

12 h Ballada de sardanes i rotllana d’aprenentatge (Amics de la Sardana).

Taller  per aprendre a cuidar les mascotes (Centre Veterinari la Xinesca).

De 16.30 a 18 h Taller i exhibició de patinatge artístic (Club patinatge artístic Vilassar de Mar).

De 17 a 19 h Tallers per a infants sobre el funcionament del sistema circulatori. (Amipa Escola del Mar, Ampa Pla de l’Avellà, Ampa Pérez Sala, Ampa Presentació, Ampa Els Alocs, Ampa Vaixell Burriac i Logopèdia Maresme)

SERVEIS:

• Espai de guarderia gratuïta per a la mainada

• 12 hores ininterrompudes

• Ampli desplegament de mitjans

• Espai atractiu i condicionat (espai agradable…)

• Refrigeri atractiu gratuït

• Xocolatada pels donants a càrrec de Justo Serveis

• Pastissos a càrrec d’Oncolliga

• Marcador electrònic (temps i núm. de donants)

• Música ambient