Aquest dissabte, 25è aniversari dels gegants de Vilassar de Mar i de la colla gegantera de l’AVAL

En Pigat, amb 4 metres i 50 quilos, i la Lucia, amb 3,85 metres i 45 quilos són els Gegants de Vilassar de Mar. I estan d’aniversari. Aquest dissabte, l’Associació Vilassanessa d’Activitats de Lleure (L’AVAL) celebra els 25 anys dels Gegants de Vilassar de Mar. Des de les 4 de la tarda i fins a les 7 del vespre. Plantada, cercavila i exhibició.

En Josep Maria és el màxim responsable de la Colla Gegantera. Una entitat que, pràcticament, comença de zero.També està integrat en la formació de batucada Ssstrèpits. Fa uns cinc o sis anys que, atret per aquestes figures gegantines, va decidir, amb alguns companys, no deixar morir aquesta tradició.Si vols contactar amb ells i elles, sempre necessiten mans, i t’agradaria sortir amb els Gegants, et pots posar en contacte amb la colla, tots els dilluns al vespre, a la seu de l’entitat que és al soterrani de l’escola Vaixell Burriac. Arrenquen des de zero, ja que la colla antiga va desaparèixer.

Una celebració que es pot veure enteranyinada per una certa polèmica. Li hem preguntat, a en Josep Maria, és la nostra obligació per la presència del Pigat, el gegant de Vilassar de Mar, i, sobretot pel passat de la figura vinculat amb el tràfic d’esclaus. Per a ell, es farà el que digui Vilassar de Mar que es faci.

Comptat i debatut, aquest dissabte a la tarda, és l’aniversari dels renovats, diguem-ho així, gegants de Vilassar de Mar. 25 anys no es fan cada dia.

Les activitats previstes són les següents:

A les 4 de la tarda començarà la plantada de figures al Veral de l’Ocata amb les 5 colles convidades. A les 5, s’iniciarà una cercavila,  que transcorrerà pel carrer Sant Artur, avinguda Lluís Companys, avinguda Carles III, avinguda  Montevideo, carrer Sant Joan i plaça de l’Ajuntament.

A les 7, a la plaça de l’Ajuntament, es faran els balls d’exhibició de les colles participants. Acompanyaran a la colla de gegants de Vilassar de Mar, les colles de Sant Cugat, Argentona, Vilassar de Dalt, Premià de Mar i Mataró (Mossèn Biscúter).

Des de la colla gegantera de Vilassar de Mar estaran encantats de rebre el teu suport. No tot és treball físic. En Pigat pesa 50 quilos, 45 quilos la Lucia i la Gegantona, l’Especiosa, 25 quilos Hi ha molt més. Balls i cançons entre gralles i tabals.

Aquest dissabte a la tarda, cita amb els 25 anys de vida dels Gegants de Vilassar de Mar. Acompanyaran els nostres les colles de Sant Cugat, Argentona, Vilassar de Dalt, Premià de Mar i Mataró (Mossèn Biscúter).