Aquest dimecres i dijous, xàfecs de caire tempestuós i de forta intensitat

 

Atenció perquè s’acosten xàfecs de caire tempestuós i de forta intensitat aquest dimecres.La nuvolositat serà abundant i hi haurà  estones de cel cobert a tota la comarca. Entre mig matí i primeres hores de la tarda i cap al vespre, s’esperen precipitacions en forma de xàfecs de caire tempestuós, de forta intensitat i abundants, que podran afectar a qualsevol punt de la comarca. Hem d’anar en compte amb les zones fàcilment inundables i no creuar les rieres. Vents entre fluixos i lleugerament moderats, força 2 a 4, de component est i nord-est al matí i de component est a la tarda. Mar en estat de maror. Les temperatures baixaran, amb mínimes que aniran dels 16 als 22 graus i màximes que oscil·laran entre els 25 i els 29 graus.

La predicció per a dijous 19 d’agost indica que de matinada i al matí, el cel estarà entre molt ennuvolat i cobert a tota la comarca. A partir del migdia les nuvolades guanyaran terreny i durant la tarda dominarà el sol. De cara al vespre arribaran noves nuvolades. De matinada s’esperen precipitacions en forma de xàfecs, localment de forta intensitat i abundants que seran més probables al Maresme Centre i Sud. Fins a mig matí encara es podrà escapar algun ruixat feble. De cara al vespre s’esperen xàfecs, localment de caire tempestuós a l’extrem nord de la comarca. Vent molt fluix, força 0 a 2, durant el matí de component oest i entre fluix i lleugerament moderat, força 2 a 4, de component sud-oest a la tarda. Cap al vespre girarà a component est i nord-est fluix, força 2 a 3. Mar en estat de marejol amb àrees de maror a la tarda. Les temperatures baixaran amb mínimes que aniran dels 15 als 21 graus i màximes que oscil·laran entre els 22 i els 28 graus.

Seguiu els consells del Departament d’Interior de la Generalitat davant de situacions de pluges intenses i inundacions:

Abans que arribi el període de pluges

Comprova on estan localitzats l’interruptor general del corrent elèctric i les claus de pas de l’aigua i del gas de casa teva.

Prevén el deteriorament de la teulada i les terrasses per evitar filtracions que puguin afectar l’estructura de l’edifici.

Revisa periòdicament la teulada i mantén nets els baixants i desguassos d’aigua de pluja, especialment als patis o als terrats.

En soterranis i locals amb possibilitats d’inundació, preveu mesures de protecció i disposa d’eines per treure l’aigua (bombes d’aigua, etc.).

Tingues elements d’utilitat a mà, com ara un transistor, una llanterna, els medicaments indispensables, roba d’abric, roba de protecció (impermeables, botes d’aigua, etc.) i la documentació personal.

Al cotxe, també és recomanable portar una llanterna, roba d’abric i roba de protecció per a l’aigua, una farmaciola i mapes de carreteres.

No t’oblidis de portar el telèfon mòbil carregat: et permetrà demanar ajut en cas que pateixis una emergència.

Consulta les previsions meteorològiques i si t’has de desplaçar, consulta l’estat de la xarxa viària i les rutes a seguir

En situació d’emergència segueix les informacions i les indicacions de les autoritats. Informa’t a través dels mitjans de comunicació social (emissores de ràdio, televisió, web, Twitter, etc.).

Recorda: si necessites ajuda durant l’emergència, truca al 112.

A casa

Consells per a episodis de pluges extremes