Aquest dimecres, primera reunió de l’Entesa del Debat Constituent del Maresme

Pensar, debatre i escriure sobre el futur. Recentment s’ha creat l’Entesa del Debat Constituent del Maresme. Un procés participatiu, transversal, inclusiu i plural dissenyat per establir les bases constitucionals per al futur polític de Catalunya. Al Maresme la plataforma està constituïda des del passat 11 de desembre i aquest dimecres, de set a nou del vespre, se celebra una primera reunió al Casal de Llavaneres de Sant Andreu de Llavaneres.

En el si de l’Entesa del Debat Constituent del Maresme s’han integrat els 30 municipis de la comarca i el delegat comarcal és Oscar Tamarit. Des de la plataforma fan una crida a tota la ciutadania a què respongui al formulari que es troba en el seu web, debatconstituent.cat, per tal, diuen, de fixar el debat.

Els organitzadors creuen que “hi ha un ampli consens en la societat catalana per superar el marc autonòmic actual”. En resposta a aquesta necessitat, des de Debat Constituent es proposa “desenvolupar un procés participatiu transversal perquè el conjunt de la societat civil debati sobre tots els àmbits constituents per establir les bases constitucionals per al futur polític de Catalunya”. El resultat d’aquest procés es traslladarà, prometen a les forces polítiques a qui correspondrà actuar en conseqüència a aquests resultats.

L’abril del 2020 es convocarà el Fòrum Cívic i Social que sintetitzarà els resultats dels Debats participatius i els presentarà solemnement al Parlament de Catalunya.

La crida es fa extensiva, també, a entitats i organitzacions. Es tracta de fer un treball intens de reflexió abans de la presentació de l’entesa del Debat Constituent del Maresme el proper diumenge 9 de febrer al matí, també al Casal de Llavaneres.

Tothom qui estigui interessat en aquesta proposta i en vulgui saber més, a banda de personar-se a la reunió d’avui, pot escriure un correu electrònic a maresme@debatconstituent.cat