Aquest dimarts i dimecres, dol oficial per la mort de dos veïns en un incendi

Aquest dimarts 7 de desembre és el primer dels dos dies de dol oficial decretats per l’Ajuntament de Vilassar de Mar per la tràgica mort dels dos veïns del nostre municipi que, malauradament, van perdre la vida víctimes del violent incendi que es va originar aquest passat dilluns, a casa seva, al setè segona del bloc 5 de l’edifici Vicor, ubicat al carrer Ocata.

Els Bombers van rebre l’avís sobre les 6.45 del matí i es van activar diferents dotacions de Bombers, Mossos d’Esquadra, Policia Local i del Sistema d’Emergències Mèdiques. Des de l’Ajuntament de Vilassar de Mar s’hi van personar l’alcalde, Damià del Clot, i el regidor de Governació, Àngel Font, per oferir suport i posar-se a disposició de la família de les víctimes, que van rebre l’atenció d’un psicòleg.

L’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, ha destacat la ràpida actuació que van realitzar Bombers, Policia Local,  Mossos d’Esquadra i SEM. Per desgràcia no es va poder salvar de les dues persones que hi vivien. L’alcalde ha expressat el seu condol als familiars de les víctimes i el suport de l’Ajuntament en tot allò que puguin necessitar.

Aquest dimarts i dimecres, per tant, les banderes del Consistori estan onejant mig pal en senyal de dol oficial.

Les dues persones que van morir són un matrimoni d’edat avançada, de 77 i 75 anys, L’incendi es va originar, per causes que encara s’estan investigant, a casa seva. Ho detallava la Policia Local de Vilassar de Mar.

L’’incendi va afectar el pis on es va originar el foc i el pis de dalt i per prevenció es va desallotjar tot l’edifici. Bombers vam estar examinant l’estructura del bloc i en comprovar que l’edifici no patia danys estructurals van permetre la tornada als seus domicilis dels 42 veïns que es van desallotjar per prevenció.En el pis hi havia molta roba, molts diaris i molts llibres, segons els Bombers, i aquest fet va provocar que les flames s’expandissin amb molta velocitat.

Una de les opcions que estudien els tècnics és la possible manipulació d’una possible bombona d’oxigen que hagués provocat el foc, ja que es va escoltar una petita deflagració instants abans. I és que la dona del matrimoni s’estava recuperant d’una intervenció quirúrgica i necessitava oxigen per respirar.

Un dels pisos més afectats va ser, el que està just a sota del que va cremar. L’aigua usada pels Bombers per extingir les flames s’ha filtrat. Un dels veïns, Xavi Puig, va explicar a Vilassar Ràdio com es van viure els moments inicials. Ha explicat que van sentir un fort soroll i que es van espantar molt. Van anar cap al balcó i van veure que estava caient, de dalt, cendra i espurnes, que van cremar el tendal del seu balcó. Davant d’aquest fet, van marxar de seguida del pis. Puig també ha expressat el  seu condol per la mort dels dos veïns.

Amb el foc extingit, els Bombers van seguir treballant en la retirada de material combustible i posteriorment va fer el sanejament de façana.

La resta de veïns i veïnes van poder tornar a les seves cases un cop es va retirar tot el material combustible i es va comprovar el correcte funcionament dels subministraments bàsics.

Des de Vilassar Ràdio volem expressar el nostre més sincer condol a la família, amics i veïns del matrimoni mort. Descansin en pau.