Aquest dilluns, lliurament del Segell Infoparticipa al web de l’Ajuntament

Aquest dilluns 10 de maig, a partir de les 5 de la tarda i retransmès pel canal de Youtube de la Universitat Autònoma de Barcelona, l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, recull el Segell Infoparticipa, amb què ha estat guardonat el web de l’Ajuntament de Vilassar de Mar

Un guardó que reconeix la transparència i la qualitat de la informació que es fa arribar a vilassarencs i vilassarenques des del nostre consistori.

Jordi Acero, regidor de Comunicació i Noves Tecnologies, assegura estar molt content per aquest premi que destaca la qualitat i la transparència en la informació municipal en un any, destaca, especialment dur per a tots i totes.

Acero ha explicat que des del govern estan molt contents de mantenir aquest segell que premia la transparència i la qualitat de la informació que es dona des de l’Ajuntament i ha destacat que s’ha aconseguit  “amb aquesta puntuació tant alta tot i que en aquesta ocasió s’han valorat més paràmetres que en l’ocasió anterior”.  Ha afegit que pel govern aquest guardó té encara més valor pel context difícil en què ens trobem, marcat pel covid-19, i ha ressaltat que els treballadors de l’àrea “han fet una feina extraordinària, treballant des de les seves cases  des de l’endemà mateix del confinament i mantenint el servei a les persones”

Per a Acero, renovar el Segell Infoparticipa no fa res més que animar a la regidoria de comunicació a seguir treballant en la bona direcció. Ha explicat que “un premi no té valor en si mateix, sinó que és conseqüència del treball i del rigor amb què treballa l’organització”. Ha afegit que la recompensa és la satisfacció de la ciutadania i que el premi motiva a continuar treballant en el mateix sentit i millorar sempre en el que es pugui.

El regidor vol destacar la puntuació treta pel consistori de Vilassar de Mar en aquest distintiu que atorga el grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) com a reconeixement a la transparència informativa dels webs de les institucions.

El web de l’Ajuntament de Vilassar de Mar compleix amb 48 dels 52 indicadors que certifiquen la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, el que representa el 92,31% de l’assoliment del total dels indicadors. 

Acero ha explicat que  l’objectiu és arribar al 100% i ha recordat que esta en fase d’implementació el pla de comunicació local, per millorar la comunicació a la ciutadania i també la comunicació  interna dins del mateix consistori entre les diferents àrees.

Enguany, els indicadors d’avaluació han pujat de 48 a 52 i giren al voltant de cinc grans temes: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com gestionen els recursos econòmics (pressupostos, salaris, contractacions, subvencions…), com informen de la seva gestió i quines eines de participació proporcionen.

En aquest sentit, Acero anuncia que s’està treballant per millorar la pàgina web de l’Ajuntament de Vilassar de Mar per donar el millor servei públic a vilassarencs i vilassarenques per tal que puguin trobar tot el que cerquen d’una manera intuïtiva. Ha explicat que la nova web de l’Ajuntament està en fase d’adjudicació i que la intenció és que pugui estar activa abans de final d’any.  Serà molt intuïtiva.

En aquesta edició 2020, que es lliura aquest dilluns a la tarda, s’atorga el Segell Infoparticipa a 121 ajuntaments, 11 consells comarcals i 3 diputacions.