Aquest dijous, concentració organitzada per Unió de Pagesos

Unió de Pagesos convoca mobilitzacions a tot Catalunya aquest dijous, davant la crisi de preus al sector agrari i per protestar contra “la inacció dels governs”. El sindicat ha explicat que, davant l’empitjorament de les condicions de treball al camp, reclamen, a les admimistracions, polítiques concretes com una legislació que faci possible un mercat amb preus justos, transparent i equitatiu per a la pagesia; la modificació de la normativa fiscal, social i econòmica per pal·liar el fort encariment dels costos de producció; la modificació del Pla Estratègic de la Política Agrària Comunitària a l’Estat espanyol; la defensa de la preferència comunitària davant les importacions de països tercers; una nova llei de caça i la compensació íntegra pels danys de la fauna salvatge; la preservació de l’espai agrari amb la redacció del pla territorial sectorial agrari; la defensa de la ramaderia i el consum de carn com a valor nutritiu més de la Dieta Mediterrània; la simplificació burocràtica i combatre la bretxa digital; i una legislació per equiparar els serveis públics del món rural als de l’urbà.

Antoni Rovira,en representació de la Unió de Pagesos al Maresme, ha explicat que amb aquestes mobilitzacions es vol visibilitzar la greu crisi que està patint el sector agrícola a tot Catalunya.

Les mobilitzacions consistiran en concentracions, en algunes poblacions, i en concentracions i tractorades, a d’ altres localitats.

Pel que fa a Vilassar de Mar, hi ha convocada una concentració a les 12 del migdia davant de l’ Oficina comarcal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, ubicada a l’Avinguda de Beniamino Farina, 135, a l’ edifici del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya. La Unió de Pagesos lliurarà el document amb les seves reivindicacions al cap de l’Oficina Comarcal com a representant del Departament. Seguidament, hi haurà la lectura d’un manifest amb les reivindicacions, a càrrec de Pep Riera, coordinador comarcal de la Unió de Pagesos, i diversos parlaments.

Pel que fa  a les tractorades, es realitzaran, entre altres llocs, a Vilafranca del Penedès, Vic, Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre.

El 23 de febrer la Unió de Pagesos va fer una roda de premsa davant del Parlament de Catalunya, a Barcelona, per donar a conèixer aquestes reivindicacions.

(Foto: imatge de la roda de premsa del 23.02.2022 a Barcelona)