Aquest dijous, col·loqui sobre el llibre “Dones i mares invisibles”

Aquest dijous 7 de març a les 6 de la tarda, dins dels actes del Dia de la dona, es realitzarà a la Biblioteca Ernest Lluch el col·loqui del llibre” Dones i mares invisibles”, escrit per un grup de diverses dones i mares de fills i filles amb altres capacitats.“Dones i mares invisibles!, que alterna el català i el castellà, pretén dignificar i valorar les cures i aconseguir que aquestes deixin de ser patrimoni només de les dones.El debat el duran a terme Katuy Cruz, Silvia Jimenez, Guillermina San Isidro i Antonia Ruiz, totes elles autores del llibre i membres de l’Associació de Persones amb Altres Capacitats.Ens hem  acostat a elles i hem parlat amb Guillermina San Isidro, dona, mare i una de les vuit escriptores del llibre.


La Guillermina ens ha explicat que la idea d’escriure un llibre que parlés sobre la cura de persones amb diversitat funcional va sorgir arran de conduir un grup d’ajuda mútua de nens amb altres capacitats, i adonar-se que molts fets i sentiments que compartien eren totalment desconeguts per la societat.

A més, segons ha assegurat l’autora, l‘esborrany del llibre es va començar a escriure en època de pandèmia i es va fer de manera terapèutica i per ajudar-se les unes a les altres.

Ella mateixa va ser, segons ens ha explicat, qui es va encarregar de crear les carpetes amb els escrits de cadascuna i després ajuntar-los per tal de crear els capítols.


A “Dones i mares invisibles” s’hi tracten diversos temes com l’embaràs i la maternitat, la criança, la infància, l’adolescència i la sexualitat, la parella i la paternitat, les pors i també l’esperança. Temes explicats des de les vivències de vuit mares amb fills i filles amb altres capacitats i amb l’objectiu de donar visibilitat a la cura, una tasca molt dura, psicològicament parlant, per les persones que la duen a terme i socialment molt infravalorada.

Construir una societat on existeixin els recursos econòmics adients per a aquestes famílies i sobretot per les dones i plantejar la cura com una tasca invisible, però a la vegada imprescindible i essencial són dos dels objectius principals d’aquest grup de dones que s’han ajuntat per crear aquest projecte.


La Guillermina ens ha explicat que totes han quedat molt contentes amb el resultat del llibre i que esperen que pugui ser d’ajuda per a dones que es trobin en situacions similars a les seves.