Aquest dissabte, xerrada sobre “Barça i Catalunya, els orígens de la simbiosi”

“Barça i Catalunya, els orígens de la simbiosi”. Aquest és el títol de la xerrada que se celebrarà aquest dissabte 19 de febrer a partir de les set de la tarda a Can Bisa, organitzada per la Penya Barcelonista de Vilassar de Mar. Els periodistes Frederic Porta i Salva Torres faran passar una estona agradable tant a socis i sòcies de l’entitat com a la resta de públic que s’hi vulgui acostar. Aquest és un dels molts actes que fan en el marc del 50è aniversari de la Penya Barcelonista Vilassar de Mar.

Des de Can Bisa es vol explorar els inicis del FC Barcelona i la seva relació amb Catalunya. “Una conferència dinàmica i no una xerrada”, remarca Jordi Tapias, president de la Penya Barcelonista de Vilassar de Mar, que en els propers mesos tindrà la segona part. Aquesta conferència vol explicar els inicis del Barça a Catalunya, en època franquista, i les dificultats que l’equip es va trobar. La segona part es farà segons els resultats que hi hagi d’audiència.

Hi haurà, també, aquest dissabte, la presència del net del fundador del club blaugrana, Xavier Gamper. Escortat pels periodistes Salva Torres i Frederic Porta. La conferència anirà acompanyada d’explicacions audiovisuals i es portarà a terme de manera dinàmica, requerint la participació del públic. Jordi Tapies assegura “que serà bastant distret i divertit”.

Aquesta és una conferència, com assenyala Tapias, “que ha estat sempre molt seguida en totes les poblacions en les quals ha girat”. I és que la Penya Barcelonista de Vilassar de Mar està agafant embranzida. Un munt d’activitats, recorda Tapias. Es un grup social, no només per veure els partits de futbol sinó que també s’ha ampliat al futbol femení, al bàsquet i a totes les activitats que el Barça pugui donar. Es fan, a més, moltes activitats a les tardes: escacs, domino, cartes, ping-pong…

El lloc físic de la Penya és al primer pis del carrer de Maria Vidal 19-21. Però, a més, i en el marc del 50è aniversari s’han obert, com apunta el seu president, al món digital. Compten ara amb una pàgina web on es poden trobar totes les activitats que s’hi fan i es pot contactar amb la penya o fer-se soci.

Des de l’1 de gener que la Penya Barcelonista de Vilassar de Mar va fent actes a l’espera de la gran festa que es farà, segurament, a finals de setembre. Un d’aquests actes va ser una caminada a Castell de Burriac amb botifarrada inclosa a principis de gener. També han fet una bicicletada i un derbi de dòmino amb la penya de l’Espanyol.

Una de les activitats de les quals n’està més orgullós el seu president és haver apostat per l’esport inclusiu. Hi ha moltes persones amb discapacitat intel·lectual i amb moltes ganes de jugar al futbol i al bàsquet, però que necessiten formar part d’una penya per poder fer-ho portant els colors blaugranes. El Barça Genuine és un equip format per persones amb diversitat funcional intel·lectual que participa en la Liga Genuine Santander contra altres equips d’altres comunitats autònomes. L’equip està format per membres de diverses penyes, entre elles la vilassarenca.

En total, una quarantena d’esportistes. Nois i noies. I ja han fet alguna competició passejant el nom de Vilassar de Mar. Darrerament, com recorda Tapias, van ser al Johan Cruyff.

Recorda que, per escoltar a la conferència d’aquest dissabte, si t’interessa, l’aforament és limitat. Per tant, cal fer reserva trucant al 619 71 35 74.