Aprovat definitivament el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

Des d’aquesta setmana ja es pot consultar al web de l’Ajuntament el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) i el programa d’actuacions previstes que contempla aquest pla.

El PMUS va ser aprovat definitivament en el ple del passat dijous 17 de gener amb els vots a favor d’ERC-VdM diu Sí, Gent per Vilassar de Mar, Babord, PSC, Vilassar de Mar sí que pot/sí puede i la regidora no adscrita, les abstencions de Cs i el vot en contra del grup municipal Demòcrata.

El Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) té entre els seus eixos prioritaris la millora per als desplaçaments a peu i en bicicleta, la promoció del transport públic, un ús més racional dels vehicles a motor, així com millores en l’aparcament i concreta un total de 77 actuacions per millorar la mobilitat en el conjunt del poble.

Algunes d’aquestes actuacions són: pacificar la carretera N-II, protegir les zones de residents amb problemes d’aparcament, promoure l’ús de vehicles ecològics, connectar el passeig Marítim entre Vilassar de Mar i Premià de Mar, habilitar rampes d’accés al passeig Marítim i crear un intercanviador modal al carrer Escultor Monjo/N-II. Les actuacions estan detallades en fitxes individuals amb els objectius, la descripció, les fases d’execució (d’1 a 3 anys, de 4 a 6 anys, més de 6 anys), nivell de prioritat i el cost.