Aplec sardanista conjunt de Vilassar de Mar i Cabrera

Dissabte 21 de maig a les 6 de la tarda tindrà lloc el tercer aplec de sardanes conjunt de Vilassar de Mar i Cabrera, organitzat per Amics de la Sardana de Vilassar de Mar i l’Agrupació Sardanista Cultural de Cabrera de Mar. El certamen tindrà lloc a la plaça de l’Ajuntament de Vilassar de Mar i hi actuaran les cobles Marinada, Lluïsos de Taradell i Principal del Llobregat.

Margarida Vernetta, presidenta d’ Amics de la Sardana, ha explicat que la idea d’un aplec conjunt Cabrera/Vilassar de Mar parteix d’una proposta que els va fer l’agrupació sardanista de Cabrera l’any 2019, any que es va fer la primera edició.L’any 2020, no es va poder realitzar degut al confinament sanitari, l’any 2021, el passat, va tenir lloc a Cabrera en format concert i enguany es farà a la plaça de l’Ajuntament de Vilassar en format ballada.

La cobla Marinada va néixer l’any 1981 a Badalona i és una de les formacions més actives del món sardanista, participa en molts aplecs i en un elevat nombre d’audicions de sardanes que s’organitzen arreu de Catalunya. Ha tingut directors de molta anomenada, ha guanyat diversos premis i té una discografia força extensa.

La cobla Lluïsos és la cobla més veterana de Catalunya. El Nadal del mateix any de la seva fundació, el 1876, oferiren el primer concert a Taradell…. i el Nadal del 2017 en què la Cobla celebrava els seus 140 anys, edità un llibre CD que repassa la història de Catalunya en dècades des de l’any de la fundació de Lluïsos de Taradell fins al 2017. La Generalitat li concedí la Creu de Sant Jordi l’any 1986.

La cobla Principal del Llobregat va néixer a Cornellà de Llobregat l’any 1929. Arran del seu 75è aniversari va rebre també la Creu de Sant Jordi. Ha treballat sota la batuta de directors de gran talla. Ha col·laborat en diversos projectes musicals de diferents estils tant a dins com fora de Catalunya

En el decurs de l’aplec, hi haurà dues exhibicions d’una colla sardanista de competició, un concurs de colles improvisades, sorteig de productes d’establiments tant de Cabrera com de Vilassar de Mar, premis i servei de Bar al Litoral, el bar de la plaça de l’Ajuntament que és un dels establiments col·laboradors.

Els productes que es sortejaran seran, per exemple, un dinar al Restaurant Picantó, a Palomares i a un altre de Cabrera, lot de productes de l’Espinaler, vermut al bar Litoral i d’altres que ja seran sorpresa.