Anul·lada la rua de carnaval 2021

L’Ajuntament ha anunciat que anul·la la rua de carnaval 2021 per responsabilitat davant de l’actual situació epidemiològica i per respectar les mesures sanitàries adoptades per frenar el contagi de la covid-19.

Entre aquestes mesures, la restricció de les reunions a un màxim de sis persones decretada per la Generalitat afecta directament a la preparació del carnaval, ja que impedeix que les comparses de la vila s’ajuntin, tal i com tradicionalment ho feien per aquestes dates, amb nombrosos grups de persones que comparteixen espais tancats, per començar els preparatius de la rua. La limitació de les reunions no laborals al grup de convivència habitual- el que viu sota el mateix sostre- redunda, a més, en aquesta impossibilitat.

Per aquest motiu, que impedirà a les comparses preparar les disfresses i les coreografies així com fer els assajos de la rua, i per tal d’evitar aglomeracions que puguin comprometre la salut pública, l’Ajuntament ha decidit anul·lar la rua, que l’any passat, amb la participació de 17 comparses, va reunir a gairebé un miler de persones al carrer.

La resta d’activitats relacionades amb el carnaval, com ara arribada del rei Carnestoltes, les rues de les escoles, la infantil del dissabte al matí, el Firobi i l’enterrament de la sardina, es mantenen, tot esperant l’evolució de la pandèmia, la situació sanitària i del seu marc legal.