Antoni Torrent publica “Centenari de la rondalla La Santa Espina”

torrent.jpg“Centenari de la rondalla La Santa Espina” és el llibre que acaba de publicar el vilassarenc Antoni Torrent i Marques. L’autor del llibre és membre honorífic i medalla de plata de l’Associació de Consultors d’Estructures de Catalunya. Coneguda la seva afició per preservar la música popular i tradicional catalana, Torrent es membre fundador de l’associació Fonovilassar 78 així com articulista de la revista “Som”, una publicació que vetlla per la cultura popular i tradicional catalana.

El llibre publicat recentment narra la tasca de recuperació de sons oblidats enregistrats en gramòfons duta a terme per Torrent. Una recerca sobre el folklore català que ens mostra les sardanes, corals, cantants, bandes musicals, llibres i revistes que han conformat la història de Catalunya a la segona meitat del segle XX.

Antoni Torrent és membre de l’associació vilassarenca “Amics de la Sardana”; col.labora periòdicament a l’espai “El bagul sardanista” de Vilassar Ràdio i condueix el programa setmanal de sardanes a Mataró Ràdio, l’emissora municipal de la capital de la nostra comarca.

“Centenari de la rondalla La Santa Espina” , de 144 pàgines, està editat per GISC (Grup d’informadors sardanistes de Catalunya), Promocions Culturals i Artístiques Garonuna, amb la col.laboració de la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya, dins de la Col.lecció Mos. Des de fa pocs dies es pot comprar a les principals llibreries de Vilassar de Mar.

Leave a Reply