Antoni Esteban fa un pas al costat un cop assolit l’alliberament de la C-32

No es retira, però fa un pas al costat després de 12 anys de lluita intensa des de les trinxeres. Antoni Esteban, l’encara portaveu de la Plataforma Preservem el Maresme, ha passat, avui, pel “Parlant de totde Vilassar Ràdio per fer una valoració reposada del que ha significat l’alçament de les tanques del peatge de la C-32. Un cop aconseguit l’alliberament de l’autopista més antiga de l’estat espanyol; ara, avisa, aniran cap a Rodalies. Amb la voluntat de traslladar les vies del tren al costat de l’autopista. “Mai hem perdut una guerra des de Preservem el Maresme”, avança Esteban

Emocionat, recorda una lluita que va arrencar l’any 1990 i que ha culminat aquest passat 1 de setembre. Una victòria coral, segons destaca. I és que ja al 2015, Preservem el Maresme ja va portar al Parlament de Catalunya l’aleshores anomenada Declaració del Maresme, un paraigua que aglutinava més de 100 entitats de la nostra comarca. Tot ha acabat amb final feliç. Segons Esteban, Preservem el Maresme, al final no perd mai.

Ara, i des del passat 1 de setembre, insistim, l’autopista C-32 ja està alliberada. Una infraestructura que per, a Esteban, “està preparada per absorbir dues NII i mitja“. Amb el triomf de l’alliberament de l’autopista, Preservem el Maresme enfoca, ara, els seus objectius cap al trasllat de Rodalies. Les vies del tren, segons Esteban, “no podrien aguantar dos temporals més com el Glòria”. Ja albiren el que ells, des de la Plataforma, ja denominen com el Passeig del Mediterrani. Per això, cal treure el tren de la façana litoral.

Antoni Esteban un home format en el teixit associatiu, es pren ara un descans. Seguirà en la lluita; però fa un pas al costat després de molts anys de reivindicacions pacífiques. Es formalitzarà el proper 30 de setembre.

Escolta l’entrevista aquí.