Antoni Bassas ens diu: “Bon dia, són les vuit”

El periodista Antoni Bassas va pronunciar una conferència en el marc de l’Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar el passat dimarts. El títol de la xerrada era Periodista a Catalunya i als Estats Units i va frapar els assistents que omplien de gom a gom l’Ateneu. Bassas va passar pels estudis de Vilassar Ràdio per explicar els ets i uts de la seva professió i per donar-nos pinzellades del seu llibre Bon dia són les vuit amb el que va guanyar el premi Josep Pla.

En el currículum del periodista, a banda de la seva corresponsalia a Washington, destaquen els 14 anys al capdavant del programa matinal de Catalunya Ràdio, la ràdio pública del país. Fruit de les seves experiències neix aquest Bon dia són les vuit. Programa que arrencava amb aquesta mítica salutació aparentment senzilla, que marcava, sovint, el tarannà del país.

Per a en Bassas, els programes matinals de ràdio, que tenen molta audiència, a banda d’informació contribueixen a dibuixar l’estat d’ànim del país. L’experiència al Matí de Catalunya Ràdio no va acabar de la millor manera per en Bassas. Es va parlar d’extirpar la “crosta nacionalista” del país per part del Tripartit que, aleshores, governava a la Generalitat. Després, fer les maletes i cap a Washington. Un somni fet realitat per a un Bassas que no s’ho esperava. Segurament, un dels pocs catalans que ha estat al Despatx Oval de la Casa Blanca

Antoni Bassas, veu autoritzada nega haver estat trucat o seduït per algunes forces polítiques per anar a les seves llistes electorals. Però admet que “mai es pot dir no d’entrada”. Actualment, forma part de l’equip directiu del diari Ara.

Pots escoltar l’entrevista aquí.