Àngel Font (ERC-Gent per VdM):“El govern és fort, té moltes ganes de continuar treballant i acabarà el mandat amb l’alegria d’haver-ho fet bé”

Aquest passat dimecres 22 de desembre l’espai “Parlant de tot” de Vilassar Ràdio, presentat i produït per Jaume Cabot, va tancar la ronda d’entrevistes que ha estat realitzant als representants de totes les formacions polítiques amb representació a l’Ajuntament. En aquest cas, ha estat torn per al govern i lentrevistat ha estat Àngel Font (ERC-Gent per VdM), portaveu del govern, segon tinent d’alcalde, regidor d’Urbanisme, Governació i Mobilitat.    

Font ha fet balanç de la tasca realitzada per ERC-Gent per Vilassar de Mar i ha destacat com a fita des que van arribar al govern fa sis anys i mig  la reducció del deute de l’Ajuntament i la Societat Anònima Municipal d’aproximadament de 37 milions d’euros. Ha subratllat que el deute s’ha reduït “pràcticament a la meitat, al punt necessari perquè els comptes de l’Ajuntament no siguin intervinguts”. Ha afegit que aquesta fita és “bàsica” per sanejar l’economia municipal i per poder emprendre les accions necessàries per al poble i fer polítiques municipals ambicioses.

Ha destacat com altres fites  el gran nombre d’ actuacions realitzades per millorar l’accessibilitat, els onze claveguerams fets, la implementació de carrers de plataforma única, com per exemple al carrer en el qual s’està treballant aquests dies, el carrer Mont, i ha avançat que també s’instal·larà plataforma única a l’avinguda Montevideo, l’aprovació del Pla Director de la Bicicleta, la implantació del qual ha avançat que es farà en l’any i mig que queda de legislatura. En relació a  aquest pla, ha avançat que serà implementat en l’any i mig que queda de legislatura i ha avançat que tenen previst realitzar més actuacions.

Pel que fa a la valoració de la gestió cultural, ha subratllat que es va comprar la planta baixa de l’Ateneu i es va fer una auditoria que va concloure que l’actual instal·lació no podia seguir. Ha subratllat que davant d’aquesta situació, el govern ha engegat els projectes per fer-hi un nou teatre amb la participació de les entitats del municipi, especialment en l’equipament provisional que hi haurà a la plaça Ventura Gassol.

Pel que fa a la gestió dels equipaments esportius i el tancament temporal dels vestidors, ha recordat que el govern municipal ha seguit les directrius del PROCICAT i la legislació vigent i les decisions preses pel comitè per lluitar contra el coronavirus.  Font ha subratllat que no tots els grups polítics de l’oposició han criticat les decisions que s’han pres. Considera que s’ha fet demagògia en aquest tema.

En relació a la propera licitació del  contracte del servei de neteja i recollida d’escombraries, servei que està prestant actualment URBASER, Font  ha explicat que tots els grups municipals han participat en la redacció de les condicions de la nova licitació que es farà.

Font està en desacord en les crítiques de l’oposició de manca de comunicació. Ha afegit que al govern li ha costat fer arribar informació a algun grup polític de l’oposició sobre la pacificació de la carretera N-II i sobre la C-32.

Ha avançat que estan acabant de configurar l’esborrany dels pressupostos de l’any que ve i que es farà arribar als grups de l’oposició per intentar arribar a algun acord. Ha avançat les característiques d’aquests pressupostos de 2022 en què estan treballant: són uns pressupostos expansius , quant als temes socials i en aconseguir que hi hagi més accessibilitat. En seguretat, ha explicat que la nostra localitat és un municipi bastant segur i ha avançat que hi haurà “una partida relativament important” destinada a millorar la seguretat a la localitat.

Font ha valorat la tasca que realitzat l’oposició i ha subratllat que els partits polítics de l’oposició fan una tasca molt important. Pel que fa al fet que les formacions polítiques de l’oposició no arribessin el passat febrer a un acord per presentar una moció de censura al govern , després del rebuig de la sessió plenària  a la moció de confiança a l’alcalde -presentada pel govern, vinculada a l’aprovació del pressupost municipal- , Font ha manifestat que hi ha sumes polítiques que costen fer, “pels valors i principis polítics que han de prevaldre”.

En relació a la gestió del govern, ha manifestat que es tracta d’un executiu “fort amb ganes de continuar treballant, amb empenta i acabarà el mandat amb l’alegria d’haver-ho fet bé”.