“Ancestres”, d’Emili Armengol, des del 14 de gener al Museu Monjo

El Museu Monjo acollirà del 14 de gener al 25 de febrer la mostra “Ancestres”, d’Emili Armengol, artista amb una àmplia i consagrada trajectòria. Ha exposat arreu d’Europa i ha rebut nombrosos premis i reconeixements al llarg de la seva carrera artística, entre els quals destaca la Creu de Sant Jordi el 2016.

Fill del joier i pintor Emili Armengol i Gall, el 1968 va fer la primera exposició d’escultures de format mitjà a Barcelona. En la seva obra predominen les formes arrodonides de caràcter orgànic, i freqüentment  combina materials diversos.

La seva obra escultòrica segueix dues línies de treball paral·leles com són l’abstracta i la figurativa. En el primer cas es tracta de peces de grans dimensions ubicades en espais públics i en el segon són escultures de dimensions més reduïdes realitzades al seu taller, i a aquest grup pertanyen les obres que es presenten a l’exposició “Ancestres”.

Es tracta d’ una mostra que acull una trentena d’escultures en forma de peixos, que són el resultat de la lliure interpretació que fa l’artista dels éssers marins que han estat els nostres ancestres, l’origen de la vida.

D’aquí el títol de la mostra, que és un homenatge a la mar i a tots aquells pescadors que sortien a diari de la platja de l’Astillero.

Armengol té una gran vinculació amb Vilassar de Mar, és de la branca dels Xinagues de la nostra localitat.

El món marí que li evoca records de joventut, de quan anava a pescar amb el seu pare i per això la mostra vol ser un petit homenatge a la gent del mar.

Armengol ha explicat que és autodidacta i que admira molt a Alexander Calder.

Notícies relacionades

Donació de sang, organitzada per l’alumnat de quart d’ESO del Pere Ribot, aquest dimarts al matí   
El Xevi Ramon ha de ser talismà per remuntar diumenge contra el Badalona
Programació especial amb motiu del Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones
Baixa l’atur a Vilassar de Mar el 5’46 %