ANC i Òmnium Cultural han fet una crida a retirar diners en efectiu aquest divendres

Aquest divendres, la Crida per la Democràcia, que inclou l’ANC i Òmnium Cultural, ha instat (en el que ells han batejat com a acció directa pacífica) a retirar diners en efectiu dels “cinc principals bancs” i fer-ho, prioritàriament, entre les vuit i les nou del matí. L’objectiu de la proposta és, segons els organitzadors, “demostrar que la força de la gent no té límits”.

Com s’ha viscut a Vilassar de Mar?

On s’ha registrat més activitat ha estat a l’oficina de Caixa Bank ubicada al carrer de Narcís Monturiol. Ens expliquen que “hi ha hagut molta afluència de clients” i que els sis caixers que disposen han estat treballant molt. Destaquen que, a primera hora, s’han viscut un “petit moment de caos” quan s’han arribat a acumular unes 200 persones al davant de l’oficina, si bé recalquen que, al marge dels clients, també hi havia autocars escolars que marxaven d’excursió amb la conseqüent afluència de pares i mares que acomiadaven la canalla. Des de l’oficina de Narcís Monturiol expliquen que els clients “fan moltes preguntes sobre la situació actual” i alguns s’han mostrat molt enfadats ja que veien a treure diners i, per finestra i sense previ avís, només se’n poden retirar 3.000. Els caixers, per la seva banda, en donen 1.200 en una extracció al dia. Segons asseguren des d’aquesta oficina, “les cues han estat la tònica general d’aquest divendres al matí amb una mitjana de 15 persones esperant i amb una trentena en moments puntuals”. Això els ha motivat obrir una altra terminal física de caixa.

Més tranquils han estat a l’Oficina de CaixaBank de la plaça de l’Ajuntament. És més petita, pensava bàsicament per a veïns i no és tant de pas com la de Monturiol. Des de la plaça de l’Ajuntament parlen de “dia normal”, si bé apunten que a primera hora d’aquest divendres “una vintena de persones” sí que han tret diners en efectiu dels caixers en el marc de l’acció directa pacífica.

Des de l’Oficina del Banc de Sabadell de l’Avinguda Arquitecte Ferrés parlen de “tranquil.litat” i asseguren que, aquest divendres, “no s’ha produït més cues que les que s’originen en un dia normal”.

Tant des de CaixaBank com del Banc de Sabadell alerten que hi ha un increment constant de preguntes dels clients sobre els contes mirall. Són traslladar els comptes bancàries a una altra comunitat autònoma. A les borses, els dos bancs estan caient. Al migdia, el Sabadell ho fia un 2,8% i CaixaBank un 0,9%. Eren, a més, els únics bancs que perdien en el selectiu espanyol.

 

(Redacció: Joan Escofet)