Amics de la Sardana organitza una sortida a Cardona el setembre amb motiu del Tricentenari

L’entitat Amics de la sardana organitza, amb motiu de la celebració del Tricentenari, una sortida a un dels llocs essencials d’aquesta commemoració: Cardona. Serà dissabte 6 de setembre. Cardona fou una de viles catalanes que més transcendència tingué durant la Guerra de Successió. El seu castell, darrer baluard en caure en mans de Felip V, resistí victoriosament nombrosos atacs de les tropes borbòniques. La seva capitulació es produí el 18 de setembre de 1714, una setmana més tard que la de  Barcelona. El preu de l’activitat és de 46 euros, esmorzar no inclòs, està oberta a tothom, tant si s’és soci de l’entitat com si no, i inclou diverses visites guiades.

Castell_de_CardonaL’autocar sortirà de la nostra localitat a ¾ de 8 del matí des de la cruïlla Riera Cintet – Av. Eduard Ferrés i Puig i quinze minuts més tard des de davant del Bar La Barretina. Arribats a destinació, a les 10 del matí hi haurà la primera visita guiada, serà al conjunt monumental del Castell, a l’interior de la Col·legiata de Sant Vicenç i exterior de la fortalesa: Pati Ducal, Claustre, Torre de la Minyona, sistemes defensius, baluards, espitlleres, etc..

Més tard, a la 1 de la tarda, tindrà lloc la segona visita guiada. Serà al Parc Cultural de la Muntanya de Sal. Hi haurà baixada en vehicle especial a la Muntanya de Sal, recorregut a peu i amb casc a l’ interior de la mina amb explicació geològica i històrica del jaciment.

Hi ha també l’opció a fer el recorregut lliure (sense guia) per l’àrea museogràfica a l’aire lliure, artesania de sal, audiovisual, maquinària del pou d’extracció Mª Teresa i exposició fotogràfica de la mineria a Cardona.

Seguidament tindrà lloc el dinar, que es farà al centre de la localitat.

A les 5 de la tarda començarà la tercera visita guiada. Serà al Centre Cardona Medieval. Es farà un recorregut pel centre històric, que finalitzarà a l’ Església gòtica de Sant Miquel.

Les places són limitades per ordre d’inscripció. Per a més informació i per inscripcions, cal contactar amb l’entitat, a través dels telèfons  93 750 27 75 – 639525771 o l’e-mail  amic@sardanavilassardemar.org. De moment s’hi ha inscrit una vintena llarga de persones. Com a màxim, hi podran participar 35 persones.