Amics de la Sardana edita la seva revista anual

L’entitat cultural vilassarenca Amics de la Sardana acaba d’ editar la seva revista anual. “Memòria 2020” és un recull de reportatges i fotografies  sobre l’activitat sardanista, que es va veure interrompuda per l’esclat de la pandèmia del coronavirus i la proclamació de l’estat d’alarma, al març de 2020,  amb les mesures per evitar la propagació de la covid 19, que van obligar a suspendre les activitats previstes.

Els reportatges  inclosos tracten sobre el 150è aniversari de Xaxu, el projecte Sardana Unesco, el Dia de l’Associacionisme cultural, la tasca de divulgació cultural de la sardana per Internet que porten a terme Arnau Tordera i Lluís Gual, sobre el compositor Lluís Alcalà, guanyador de la Sardana de l’Any i sobre els cartells de les audicions de Festa Major d’altres anys, sobre el Correllengua, que es va haver de suspendre l’11 de setembre.

També un article del  periodista Antonio Baños sobre la sardana i un altre de Maria Teresa Sierra sobre com ha afectat la pandèmia a l’activitat sardanista al nostre poble i arreu de Catalunya.

La revista inclou el manifest de la Confederació Sardanista de Catalunya de rebuig de la inhabilitació judicial de Quim Torra.

També hi ha la  secció de necrològiques .

La publicació, de caràcter gratuït, es distribueix entre socis i sòcies.Totes aquelles persones que vulguin tenir un exemplar imprès poden demanar-lo al correu electrònic amic@sardanavilassardemar.org

Es pot descarregar des d’aquest enllaç. 

El passat mes de març una molt trista notícia va colpejar l’entitat cultural al maç: la mort de Joan Alemany, membre de la junta de l’associació i marit de Margarida Vernetta, presidenta de l’associació. Vernetta ha destacat la intensa tasca realitzada per Alemany a l’entitat.

L’entitat organitza diumenge  18 d’abril a les 12h a la Plaça de l’Ajuntament, audició de Sant Jordi en format concert amb la cobla Lluïsos. Aquesta activitat té aforament limitat i cal inscripció prèvia a l’app VdM.