Ami Arnanz i Èric García, els alumnes dels dos instituts amb la nota més alta de Selectivitat

Ami Arnanz. 9.2. Pere Ribot. Èric García. 9.1. Vilatzara. Ells dos han tret les notes més altes a la Selectivitat a Vilassar de Mar d’enguany. Hem parlat amb ells per felicitar-los, per saber com es van assabentar del resultat, com encaren l’estiu, quins són els seus mètodes d’estudi i, sobretot, a quina Facultat voltant entrar de cara al setembre. No han de patir per les notes de tall. Fins i tot, ens han fet alguna reflexió que no només va bé per als estudis; sinó per la vida en general.

Amb un 9.2, Ami Arnanz Saito no només és la nota més alta de l’institut Pere Ribot, sinó també de Vilassar de Mar. Li volem agrair, especialment, que estigui, avui, amb nosaltres ja que es troba de viatge i fora del país.  Com ens explicarà, després, Èric García, ells es va assabentar dels resultats un dia abans del que estava previst pel Departament d’Ensenyament. En aquell moment estava de viatge. No s’esperava enfilar-se fins a un 9.2. La seva família, fins i tot, més contenta que ella

Ami Arnanz ens explica quin és el seu mètode d’estudi: setmanes abans dels exàmens, estudia a la Biblioteca Ernest Lluch amb algunes companyes de classe, amb les quals resolen els dubtes que tenen. Si pot, evita les nits ja que creu que estudiar a les nits és més perjudicial que beneficiós.

Amb un 9.2 entrarà, segurament, on vulgui. Li ha costat molt decidir-se. S’inclina cap a enginyeria biomèdica, que és l’aplicació de l’enginyeria a la medicina, perquè té moltes sortides laborals que li interessen.

Per la seva banda, Èric Garcia Estany, de l’institut Vilatzara, explica que les notes de la Selectivitat es van donar a conèixer abans del que estava previst inicialment. Les consulta i sorpresa. 9.1 Assegura que, tot i ser enrevessats, els exàmens li van anar bé. Subratlla, però, que la perfecció no existeix.

Coses de la vida, sempre ho deixava tot per al darrer dia. Amb el batxillerat; canvi de xip. El seu mètode? Traduir-se, diu, la teoria a les seves paraules i estudiar sempre a la tarda. Per allò dels bioritmes. A casa té un bon ambient d’estudi. Ha explicat que de nen era massa estudiòs. No estudiava fins al dia abans. Ha subratllat que a Batxillerat es va posar les piles i que li agrada estudiar a les tardes. La seva família està molt orgullosa d’ell.

De cara a aquest estiu, tenia pensat treballar però, finalment, s’inclinarà per descansar amb família i amics. Al setembre, tornaran els colzes. En anglès; a més, ja que vol fer la carrera de International Business Economics a la Universitat Pompeu Fabra.

Ja amb la vista posada en la facultat; l’Èric García se’n dur un molt record del Vilatzara, on ha conegut la majoria dels seus amics.  Èric García ens deixa un consell. Aplicable als estudis, és clar, però també a la vida: la disciplina, l’estudi i l’esforç.

Felicitem, des dels nostres micròfons, a tots els nois i noies de Vilassar de Mar que han superat les PAAU.