Alumnes de l’institut Vilatzara premiats a la XIII Exporecerca Jove

Dos treballs dels quatre presentats per sis alumnes de l’institut Vilatzara han estat premiats a la XIII Exporecerca Jove, la fira de treballs de recerca organitzada per MAGMA del 29 al 31 de març a la seu del Cosmocaixa.

El treball “Energia vehicular. L’aprofitament de l’energia que porten els vehicles en moviment”, de Marc Ruíz, alumne de 2n de batxillerat es va emportar dos premis, el “TMB Educa”, convocat per Transports Metropolitans de Barcelona, que premia treballs relacionats amb el transport públic sostenible i la seva implantació social, i el premi “Diversitat tecnològica”, convocat per Ferrocarrils Catalans de la Generalitat, per a treballs relacionats amb l’enginy i innovació en el món del ferrocarril. Amb el seu treball, en Marc fa un estudi teòric de l’energia que es podria aprofitar dels vehicles que circulen per les vies públiques mitjançant un mecanisme d’aire comprimit.

L’altre treball premiat va ser el presentat per Carlota Bardera, Aleix Rodríguez i Albert Fisse, alumnes de 2n d’ESO. El treball titulat “El boli màgic” va ser guardonat amb el premi “Ciencia en acción”, convocat per l’associació que porta el mateix nom i per diverses societats i entitats científiques. Fer una eina fàcil i eficaç perquè la Carlota, que té una discapacitat que li dificulta el treball amb eines com el compàs, el regle o l’escaire, pogués realitzar els treballs d’educació visual i plàstica, va ser una de les motivacions dels alumnes alhora de fer el treball.

Els altres treballs presentats per l’institut vilassarenc van ser “A-RA! Realitat augmentada”, de Víctor Valbuena i “Taekwon-Do: Competició o Defensa?”, de Víctor Fernàndez, tots dos alumnes de 2n de batxillerat.

Leave a Reply