Alt voltatge a la Tertúlia Política amb el pressupost municipal com a eix

Tertúlia Política a Vilassar Ràdio per valorar l’aprovació inicial del pressupost 2018 que es va tractar el passat 27 de febrer en sessió plenària extraordinària. Amb 8 vots a favor d’ERC Vilassar de Mar diu si, Gent per Vilassar i Vilassar de Mar Si que pot/Si puede i amb 8 en contra: Grup Demòcrata, PSC i C’s. Les cinc abstencions de Babord i de la regidora no adscrita més el vot qualitat de l’alcalde Damià del Clot han permès aprovar els nous comptes per a 2018.

Uns números que pugen a 20,8 milions i que, segons el Govern, hi ha un significatiu  increment en serveis socials, participació i cultura. Els que van votar en contra recalquen la posició feble del Govern, l’acusen de no tenir projecte i li demanen valentia.

A la tertúlia política han  participat, i en ordre de menor a major representació municipal, Olga Zuloaga (regidora no adscrita), Manuela Calero (Vilassar de Mar si que pot/si puede), Alícia Rodríguez Luna (PSC), Juan Díaz (C’s), Yabel Pérez (Babord), Joaquim Ferrer (Grup Demòcrata), Joan Roca (Gent x Vilassar de Mar) i el regidor d’Hisenda Josep Solé (ERC Vilassar de Mar diu si).

A l’hora de fer les valoracions dels nous comptes municipals, Olga Zuloaga dóna un aprovat justet. Manuela Calero, per la seva banda, es mostra contenta i parla de satisfacció. Per a Alícia Rodíguez Luna el vot de qualitat de l’alcalde demostra la manca de confiança que hi ha en aquesta legislatura. No veuen un projecte de Govern per enlloc. L’opinió de Juan Díaz  és que els pressupostos no són satisfactoris i no resolen els problemes reals dels vilassarencs i vilassarenques. Yabel Pérez entèn que el govern municipal està en estat de debilitat, explica l’abstenció i demana al Govern un gest de valentia. Joaquim Ferrer, Grup Demòcrata, també demana responsabilitat al Govern

Pel que fa als representants del Govern municipal, Gent x Vilassar subratlla que surt guanyant el poble i que ja es poden dur a terme inversions mentre que Josep Solé, el regidor d’Hisenda de l’Ajuntament i pare del pressupost de 2018, detalla les principals partides dels comptes municipals subratllant serveis socials, participació i cultura.

Intensa tertúlia política a Vilassar Ràdio amb un alt voltatge polític que ha servit perquè els representants de les forces polítiques amb representació municipal valoressin els nous comptes de l’Ajuntament de Vilassar per aquest 2018 aprovats el darrer dimarts 27 de febrer en sessió plenària extraordinària.

 

Escolteu l’àudio de l’espai “La tertúlia política” aquí:

 

A l’edició d’aquest dimecres de “Crònica”, oferim en la primera part d’aquest informatiu un ampli resum de l’espai “La tertúlia política” d’ahir: