Alícia Romero (PSC): “Aquesta temporada d’estiu, cal transferir sorra”

Qüestions 100 % vilassarenques. Pacificació de la NII al Baix Maresme, sortides futures de trànsit a la C-32 i la pressió del canvi climàtic sobre el Passeig Marítim de Vilassar de Mar. Aquestes són les preguntes que, des d’aquesta casa, hem fet arribar a totes les persones cap de llista de les diferents formacions polítiques que es presenten a les eleccions al Parlament de Catalunya d’aquest diumenge. Segons els Serveis Jurídics del nostre consistori, consultats per aquesta casa, les diferents formacions tindran el seu dret a escollir, segons la seva disponibilitat interna, la persona portaveu que triïn, sempre dins de la seva llista electoral. Pel que fa al PSC, la formació de la rosa ha triat la número 2 de la seva candidatura, que encapçala Salvador Illa. Alicia Romero ha respost a la nostra emissora a aquestes qüestions.

Nascuda a Caldetes, exregidora de l’Ajuntament de Mataró i portaveu del PSC al Parlament en la darrera legislatura, Romero ha respost a la primera pregunta que li hem adreçat, sobre la gestió que pensen fer, en cas de ser escollits, de cara a la propera pacificació de l’ N-II, al seu pas pel Baix Maresme. Ha apuntat un conveni de 389 milions que s’ha de signar entre Estat i Generalitat, perquè siguin transferits aquests diners a la Generalitat per tal de millorar la mobilitat, pacificar l’N-II i millorar les entrades i sortides de la C-32. Ha assegurat que la gestió que faran serà, diu, el que no ha fet l’administració Aragonès. Per a ella, treballant amb els ajuntaments del Baix Maresme que recorda que són, diu, les administracions que més coneixen el territori.

Una pacificació, sigui com sigui, que pot afectar, sens dubte, el Mercat de Flor i la Planta Ornamental de Catalunya amb seu a Vilassar de Mar, que mou una gran quantitat de tràilers, d’entrada i de sortida. A Romero li consta que el centre de distribució del sector més important del Sud d’Europa està estudiant diferents propostes. Per a ella, cal garantir, diu, l’activitat i, sobretot, la mobilitat del Mercat i mantenir la competitivitat del Mercat.

I, finalment, no hem deixat passar l’oportunitat de preguntar a la número 2 del PSC sobre una qüestió que preocupa, i molt, també, a vilassarencs i vilassarenques. Els efectes del canvi climàtic que deixen el nostre Passeig Marítim com el que més risc d’esfondrament presenta de tota la costa central catalana. D’entrada, ha dit, i per salvar la temporada 2024, cal transferir sorra. I, després, a llarg termini, estudiar quina ha de ser la millor solució, la més estable i estructural, en base als estudis que, assegura, s’han fet i s’estan fent. Ha recordat que les nostres platges estan patint la feblesa i la vulnerabilitat degut al canvi climàtic i als ports i ha afegit que no és un problema nou.

Des d’aquesta casa, des de Vilassar Ràdio volem agrair la feina feta des dels serveis jurídics de l’Ajuntament de Vilassar de Mar i, en aquest cas també, de la feina feta des de l’Agrupació Socialista de Vilassar de Mar.