Alícia Rodríguez Luna (PSC) no es presentarà a les eleccions municipals del 26 de maig

Directa, sense pèls a la llengua i sense eludir cap tema, la regidora del PSC a l’Ajuntament de Vilassar de Mar, Alicia Rodríguez Luna, ha passat pels micròfons de Vilassar Ràdio per anunciar que no es presentarà a les eleccions municipals del proper 26 de maig. Admet que els seus compromisos professionals no li permeten dedicar-se al 100% a la seva tasca. Encaixats els cops del Procés i de la marxa d’Olga Zuloaga (independent per les llistes socialistes), Rodríguez Luna seguirà treballant en política des d’un àmbit supramunicipal. Una decisió presa fa un any, però que fa pública en el Parlant de Tot, el magazine matinal d’aquesta casa

El PSC de Vilassar de Mar haurà de buscar un substitut o substituta. Rodríguez Luna creu que, a finals d’octubre, el nom del proper candidat o candidata ja serà oficial. Si es presenta més d’un projecte, el partit haurà d’abocar-se a un procés de primàries. Ara, posant la vista enrere, Rodríguez Luna admet que el darrer any ha estat molt dur. Malgrat els problemes, l’encara regidora socialista assegura haver-se sentit emparada pel partit.

Un partit, el PSC, que en els darrers comicis municipals va treure els pitjors resultats de la seva història. L’objectiu per al proper mes de maig és fàcil. Millorar els dos regidors obtinguts en el seu moment. Rodríguez Luna creu que l’actual situació política a l’estat, amb Pedro Sánchez a la Moncloa afavorirà aires nous per als socialistes en general.

L’entrevista també ha servit per fer un balanç dels tres primers cursos de legislatura. Per a ells, el govern municipal de Vilassar de Mar, en minoria, no ha sabut consensuar i només s’ha preocupat per temes com ara la intendència. Lamenta que el Govern municipal, per a ella, hagi deixat de banda els temes propis de Vilassar de Mar. El darrer any va venir marcat per la marxa de la seva companya a l’Ajuntament. Olga Zuloaga, actual regidora no adscrita, va abandonar les files del PSC després d’haver-s’hi presentat com a independent. Rodríguez Luna assegura que les relacions amb Zuloaga estan trencades Ara, s’afronten nou mesos mal contats fins les properes eleccions. Rodríguez Luna començarà a treballar amb el seu successor o successora per fer la transició interna.

Pots escoltar l’entrevista sencera aquí