Alícia Rodríguez Luna ha estat nomenada consellera delegada de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Maresme

Alicia_rodriguez_Luna__2_Renovació total al capdavant de les àrees del Consell Comarcal. Seran sis les conselleries delegades i es suprimeixen els càrrecs d’assessor/a. Respecte a l’anterior mandat, també s’ha reforçat l’àmbit de presidència amb la incorporació d’una quarta vicepresidència. L’ens comarcal, presidit per Miquel Àngel Martínez i Camarasa, comptarà aquest mandat amb les àrees de Serveis als Municipis i Planificació; Educació i Joventut; Promoció Econòmica; Medi Ambient i Benestar Social, Cultura, Consum i Salut Pública. Aquestes àrees operatives que presten serveis externs als municipis i als ciutadans rebran el suport tècnic de l’àrea de Serveis Generals.

Tanmateix, les directrius de temes transversals que afectin la comarca i el propi funcionament de l’administració comarcal es prendran a l’àmbit de Presidència que, respecte a l’anterior mandat, augmenta el nombre de vicepresidències. Alícia Rodríguez Luna, regidora del PSC a l’Ajuntament de Vilassar de Mar a l’oposició, serà la consellera delegada de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Maresme.

També representa una novetat la implicació directa d’alcaldes (Jordi Mir de Cabrera de Mar i Josep Triadó de Premià de Dalt) en la direcció política d’àrees comarcals. Concretament, Jordi Mir serà el conseller delegat de Benestar Social, Cultura, Consum i Salut Pública i Josep Triadó es farà càrrec de l’àrea de Medi Ambient. Completen l’equip de conselleries delegades Annabel Moreno (regidora d’Arenys de Mar) que assumeix l’àrea de Serveis als Municipis i Planificació, Ignasi Bernabeu (regidor de Mataró) que ha estat nomenat conseller delegat d’Educació i Joventut, i Alícia Rodríguez Luna, que ha estat nomenada consellera delegada de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Maresme.

La responsable de l’àrea de Serveis Generals serà Mònica Palacin (regidora de Pineda de Mar) qui també assumeix la Vicepresidència 1ª i formarà part de l’Àmbit de Presidència conjuntament amb el President comarcal (Miquel Àngel Martínez i Camarasa, alcalde de Sant Vicenç de Montalt), el Vicepresident 2n (Juan Manuel Vinzo, regidor de Mataró), el Vicepresident 3r (Odilo Enriquez, regidor de Montgat) i la Vicepresidenta 4a (Laura Ribalaiga, regidora d’Alella).

Tant el president com els consellers i conselleres delegades tindran una dedicació al càrrec comarcal del 25%, i la consellera delegada de Serveis Generals i Vicepresidenta 1ª tindrà una dedicació del 100%. Les retribucions econòmiques que percebran els consellers/es comarcals i els grups comarcals han estat també aprovades pel ple de divendres 31 de juliol

Alicia Rodríguez Luna és economista amb màsters de Direcció Econòmica i Financera (EADA) i Assessoria i Gestió Immobiliària (UB), i estudis de Comerç Exterior i Màrqueting Internacional. Experta en reestructuració i gestió empresarial, i en l’elaboració de plans de negoci i finançament de projectes a escala nacional i internacional. En els darrers temps ha compaginat un projecte d’emprenedoria, dedicat a la recerca d’inversions per a empreses nacionals i europees, amb la docència, donant classes de Gestió i Finançament de Projectes en un Màster de la Universitat de Barcelona. Cal destacar la seva participació, des del 2012, en l’equip socialista de Política Europea i per la Mediterrània, i a la Comissió Socioeconòmica i a diverses delegacions amb socialistes europeus, a Brussel·les, Budapest i Roma.

Leave a Reply