Alícia R. Luna (PSC) fa balanç de dos anys de govern

Vilassar Ràdio, a través del magazine matinal de l’estiu “La ràdio a la fresca”, està realitzant entrevistes amb les forces polítiques amb representació a l’Ajuntament de Vilassar de Mar per fer balanç dels dos anys de mandat. Avui ens ha acompanyat Alícia Rodríguez Luna, del Partit del Socialistes de Catalunya (PSC).

Pel que va a la valoració global, la portaveu del PSC ha explicat que inicialment el govern, sobretot ERC, es va concentrar en temes nacionals i no municipals i que no hi havia entesa amb el seu partit dins del consistori. “En aquests dos anys sí que he vist una inexperiència del govern, sobretot per part d’ERC, i necessiten un impuls per ser menys tacticistes i més operatius”, ha conclòs.

Rodríguez també ha recordat per què la seva formació no va entrar a formar part d’aquest govern. Segons la portaveu socialista, el PSC volia un govern d’11 amb responsabilitats de gestió però només se’ls va oferir entrar en un govern de 7 amb recolzament des de fora per part de Babord.

Rodríguez també ha destacat per què van donar suport al pressupost del 2017, que finalment no es va aprovar. “Nosaltres volem tirar endavant 5 polítiques progressistes i d’esquerres i que beneficien a la ciutadania en educació, mobilitat, promoció econòmica, pressupostos participatius i cultura i memòria històrica. Per a Rodríguez, tenir el pressupost prorrogat “és un error” i ha qualificat de valent el pas que van donar amb el pacte per aprovar els pressupostos: “Ens podíem haver quedat a la zona de confort però no ho vam fer”, ha afegit. Respecte a la pregunta si ara entrarien al govern, s’ha mostrat poc inclinada: “Jo no em veig al govern en les condicions en què s’està treballant ara mateix”.

Pel que fa als objectius del PSC de cara als propers dos anys hi ha el de continuar molt a sobre perquè es compleixin els objectius que es van marcar donant suport als pressupostos. Alícia Rodríguez ha afirmat que el seu partit no treballa en clau “electoralista” sinó en clau “d’ajudar i millorar el poble”.

Durant l’entrevista, també hi ha hagut ocasió per analitzar els resultats de les eleccions del 2015, on el PSC no va aconseguir bons resultats. Segons Alícia Rodríguez “no es va votar en clau municipal sinó més nacional”. Respecte a si tornarà a ser cap de llista a les properes eleccions municipals, no ho descarta: “Jo sóc una persona compromesa, que m’agrada treballar pel partit i pel poble”.

Sobre el referèndum de l’1 d’octubre ha dit que “tot el procés ha estat viciat d’inici perquè s’ha confós el tema del dret a decidir amb el que és el tema de l’independentisme”.

Si vols escoltar l’entrevista sencera clica aquí.