Àlex Serra Regidor, campió d’Espanya de les 12 Hores Ultrafons en categoria sub 23

El vilassarenc Àlex Serra Regidor va guanyar les 12 Hores d’Ultrafons en categoria sub 23, que es van celebrar a les pistes d’atletisme de Can Dragó, a Barcelona, els passats 17 i 18 de desembre i va batre el rècord d’Espanya en aquesta categoria, recorrent 86’5 quilòmetres, aproximadament.

L’Àlex estava preparant aquesta prova des de fa molt temps. Va començar a córrer al maig de 2021, en les curses de la Universitat, de cinc quilòmetres. Ha passat per vàries mitges maratons va fer sencera la Marató de Barcelona i després va anar buscant reptes per superar la barrera dels 50 quilòmetres. Un amic i va suggerir participar a les 12 Hores Ultrafons.

El secret, ha dit, és anar acumulant quilòmetres a les cames, ser constant en els entrenaments i anar entrenant fins i tot en els dies en què no es tenen ganes de fer-ho perquè així s’entrena el cap que, en proves com aquesta és molt important.

Pel que fa als entrenaments, ha explicat que no es va posar en mans de professionals. Companys i amics que són corredors d’Ultrafons li van recomanar anar augmentant a poc a poc els quilòmetres setmanals que feia. De 60 a 70 quilòmetres setmanals va passar a 100 quilòmetres repartits en diferents dies i combinant sessions de gimnàs i estiraments, per evitar lesions.

Haver passat i guanyar aquesta prova representa molt per a ell, ja que ha superat la fita que es va proposar. La família i els amics el van animar molt.

Les 12 Hores Ultrafons és una prova solidària, organitzada per Corredors.Cat i els beneficis econòmics es destinen cada any a diverses ONG. La prova tenia també les modalitats de 6 i 24 Hores Ultrafons.

L’Àlex es planteja nous reptes de cara al futur: participarà en curses de muntanya, maratons, més proves d’ultrafons i algun triatló, entres altres.