Alerta per temporal marítim i per fort vent al Maresme aquest cap de setmana

Meteomar ha informat que hi ha dues alertes activades. La primera és per temporal marítim, ja que es pot superar el llibdar d’alerta, amb una alçada de les ones que poden arribar a assolir els 3 metres, entre les 12 del migdia de dissabte i les 6 del matí del dilluns.  La segona és per fort vent, ja que es pot superar el llindar d’alerta amb ratxes de 72 a 85 quilòmetres per hora, des de les 6 del matí de dissabte i les 12 del migdia de diumenge

Ampliem la predicció del temps per al Maresme:

Aquest divendres 8 de gener, a la tarda  la nuvolositat serà abundant a tota la comarca formada per núvols alts i mitjans. no s’esperen precipitacions. Vents lleugerament moderats, força 2 a 4, al final del dia amb de component nord-est. Mar en estat de maror amb àrees de forta maror al Maresme Sud al final de la jornada. Les temperatures màximes pujaran lleugerament i aniran dels 4 als 8 graus.

Dissabte 9 de gener, cel cobert tota al comarca durant bona part del dia. S’esperen precipitacions en forma de pluges, localment abundants i generals, més continuades durant el matí i migdia mentre que seran més intermitents a la tarda. En un primer moment la cota de neu fregarà els 300 metres però pujarà durant el matí cap els 700 metres al llarg del matí. Temporal de vent, amb vents forts, força 4 a 6, de component nord-est. Temporal marítim, mar en estat de forta maror al matí augmentant a maregassa a la tarda. Les temperatures mínimes pujaran i aniran dels 2 als 6 graus mentre que les màximes baixaran i aniran dels 4 als 9 graus. Les temperatures mínimes pujaran i aniran dels 0 als 4 graus mentre que les màximes baixaran i aniran dels 3 als 7 graus.

Diumenge 10 de gener tornarem a tenir un dia ennuvolat al Maresme. S’esperen precipitacions en forma de pluja minsa i poc abundant però generals a tota la comarca. Vent de component nord i nord-est moderat de matinada, força 4 a 5, disminuint a fluix, força 2 a 3, abans del migdia. Durant la tarda el vent serà fluix, força 1 a 2, de component nord i nord-oest. Persistirà el temporal marítim amb maregassa a tota la costa de la comarca. Les temperatures mínimes pujaran lleugerament i aniran dels 2 als 6 graus mentre que les màximes es mantindran sense canvis importants i aniran dels 3 als 7 graus.

Consells davant de ventades:

A casa

Tanca i assegura portes, finestres i tendals. Abaixa completament les persianes i, si són de cordó, subjecta-les bé. 

Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.

A l’exterior

Vigileu amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.

No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.

Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses. Si sou a una zona arbrada, vigileu amb els arbres que puguin caure i eviteu totes les activitats amb foc. Tingueu en compte també la proximitat dels arbres als edificis: el vent els podria fer caure a sobre.

Quan hi hagi temporal amb grans onades, no accediu als punts del litoral afectats pel fort onatge o als llocs on les onades trenquin amb força, allunyeu-vos d’espigons, esculleres i passejos marítims.

Si heu de conduir

Consulteu les prediccions del temps i l’estat de les carreteres. Si es preveuen vents forts, eviteu desplaçar-vos per carretera.

Si és imprescindible desplaçar-vos, tingueu molta precaució perquè us podeu trobar obstacles a la via.

Cal alentir la marxa per poder mantenir la trajectòria del vehicle corregint les desviacions, és important subjectar el volant amb fermesa.

Sigueu prudents en els avançaments i mantingueu les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles.

Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions perquè teniu més risc de sortir-vos de la via o bolcar.

Si feu una activitat de lleure

Aneu amb compte en practicar esports a l’aire lliure.

En l’esquí, tingueu en compte que els remuntadors poden veure’s afectats pel vent.

Al mar, no navegueu i vigileu amb els amarratges de les embarcacions. No passegeu per les esculleres o espigons o zones properes al mar.

A la muntanya, extremeu les precaucions i no us apropeu ni passegeu pels penya-segats. Tingueu en compte que el vent pot arrossegar objectes voluminosos (per exemple, pedres per un pendent pronunciat) i afavorir l’acumulació de neu, amb l’augment consegüent del perill d’allaus.